Култура

ВЈЕШТИНАМА ЗА КЛАВИРОМ ПОБРАЛЕ ПЕТ ПРВИХ НАГРАДА

Ученице Одјељења музичке школе у ОШ „Никола Тесла“ са такмичења музичких школа које је одржано 7. марта у Добоју кући су донијеле пет првих награда из клавирског дуа и клавира соло.

Ђаке су за такмичење, чији је домаћин била добојска Музичка школа „Маркос Португал“, припремале професорице Маја Ђокић, Нада Вукичевић-Толић и Валентина Шатара.

– Класа професорице Маје Ђокић освојила је три прве награде, с тим да је ученица Ања Сибинчић уз то што је освојила I-1 награду од 99 бодова, уједно и побједник у својој категорији добивши златну медаљу, те је своју школу представљала и на вечерњем концерту побједника у Добоју. Анђела Орландо је освојила I-2 награде или 98,6 бодова за соло клавир, док је Кристина Павичић освојила I-5 награду и 91,3 бода такође за соло клавир – казала је Ђокићева додавши да су професорице Шатара и Вукичевић-Толић заједничким снагама припремиле ученице Сару Дубајић и Стефани Станић за клавирски дуо.

– Ове ученице су освојиле заслужену прву награду и 95 бодова, док је Валентина Шатара освојила и I-4 награду на клавиру соло припремивши ученицу Теодору Зарић – казала је Ђокићева која је захвалила руководству ОШ „Никола Тесла“ за разумијевање и финансијску подршку за одлазак на такмичење.

– Награде које су ученици освојили доказ су да смо оправдали указано повјерење и школу представили у најбољем свјетлу – истакла је Ђокићева.

Жири

Професорица Маја Ђокић, уз професоре из Тузле и Бањалуке, била је и члан жирија приликом оцјењивања такмичара.

– Атмосфера на такмичењу је била веома позитивна, а организација одлична, за шта руководство добојске школе заслужује све похвале – истакла је она.

Related posts

ПРЕДСТАВА И ПОКЛОНИ У БИБЛИОТЕЦИ УЉЕПШАЛИ ПРАЗНИКЕ

admin

Свједочанство о бесмртности Јесењиновог дјела и лика

admin

Отворен конкурс за избор
најљепших духовних пјесама

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još