ИЗДВОЈЕНОНовости

ГЕНЕРАЛНА ПРОБА ЗА ПРОСЛАВУ ДАНА РС

У Бањалуци је у току генерална проба за сутрашњи свечани дефиле поводом 9. јануара, Дана Републике, а 27. рођендан Српске слави се под мотом „Поносна и вјечна“.

Прије дефилеа, који почиње у 12 часова, предвиђено је окупљање и постројавање учесника на стадиону Фудбласког клуба „Борац“ одакле ће се Улицом краља Петра Првог Карађорђевића упутити до Трга Крајине, гдје је предвиђен централни програм.

У 14 часова предвиђена је свечана академија у дворани „Борик“, а у 16 часова пријем у Административном центру Владе РС.

Поводом прославе Дана Републике у Бањалуци је данас и сутра на снази посебан саобраћајни режим, а које улице ће бити затворене прочитајте (ОВДЈЕ)

Република Српска настала је 9. јануара 1992. године као Република српског народа у БиХ одлуком тадашње Скупштине српског народа у БиХ. Три године касније, потписивањем Дејтонског мировног споразма, међународно је призната као један од два ентитета у БиХ

http://www.rtrs.tv

Дервента

Дан Републике Српске сутра ће бити обиљежен и у Дервенти и то поменом и полагањем вијенаца погинулим и преминулим борцима Војске РС на централном спомен –обиљежју. Помен је заказан за 10.30 часова, а пола часа касније у Центру за културу биће одржан пријем за представнике јавног живота.

Related posts

Полиција у Дервенти спремна
да одговори на све изазове

Derventski List

ОРУЖЈЕ И ДРОГА ПРОНАЂЕНИ НА ЧЕТИРИ ЛОКАЦИЈЕ

admin

Потписивање уговора са стипендистима сутра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još