Спорт

ДЕРВЕНТА ПОСТАЈЕ НОВА КУЋА МОТО-КРОСА

Мото – крос излетиште „Дервента“ биће домаћин прве званичне трке Отвореног првенства БиХ која ће се возити 12. и 13. септембра на стази која је своју премијеру имала лани.

Сан да се Дервента нађе на листи дестинација на којима ће се мото-крос возачи прикупљати поене, досањао је првак БиХ и Дервенћанин Мирослав Милојевић Мирон.

– Челници Мотоциклистичког савеза БиХ били су у Дервенти 29. маја и када су обишли стазу, имали су само ријечи хвале – задовољан је Милојевић те додаје да је у стазу уложено много труда и средстава због чега похвале нису ни изостале.

Приликом посјете клубу „Мирон мото“ обишли смо стазу и увјерили се да су сви стандарди испуњени,  да се доста урадило на визуелном доживљају, те да је посебна пажња посвећена заштити животне средине. Тиме су испуњени услови да се на овој стази –  возе трке на државном и републичком нивоу.

Рад на стази траје већ двије године а у циљу да се достигну европски стандарди, а лани је одржана и припремна трка која је окупила велики број учесника.

Оно што је слиједи, према ријечима Милојевића, јесте изградња система за наводњавање стазе, јер након сваке трке је потребно поравнати стазу.

Милојевић је нагласио да су све активности и сви радови на стази подређени припремама и плановима за септембарску трку.

– Ако вам кажем да је само на тренингу протекле недјеље било 20 мотора из цијеле БиХ онда знате да су моја очекивања за званичну трку заиста велика и да очекујем и госте и такмичаре из региона, али и шире – рекао је Милојевић.

Трка у Бањалуци

Вишеструки шампион БиХ у мото – кросу Мирослав Милојевић сада се припрема за трку која би требало да буде одржана у јулу у Бањалуци.

Related posts

Наде клуба у
најбољем издању

Derventski List

Одбојка на пијеску се враћа у град

admin

„Текстилац“ уписао први бод

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još