ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Дервентски полицајци на пријему код министра

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач уприличио је јуче традиционални новогодишњи пријем за 34 полицијска службеника који су у овој години исказали висок степен професионалности и пожртвованости у спасавању људских живота, а међу њима били су и дервентски полицајци.

Полицајци Душко Живaнић и Борислав Кнежевић из дервентске Полицијске станице почетком ове године спасили су бебу која је била остављена у хаустору  на Сајмишту.

Њих двојица, сјећају се, примили су позив да се уз ријеку Укрину у хаустору зграде налази корпа са напуштеном бебом. Полицајац Борислав Кнежевић каже да је у 28 година службе било разних интервенција, али ову ће заувијек памтити.

– Дошли смо брзо на лице мјеста и затекли смо бебу, стару око шест мјесеци. Унутра у корпици је била покривена декицом. Реаговали смо брзо. Ставили смо је у топло у полицијско возило, превезли до Хитне помоћи гдје јој је даље пружена помоћ. Драго нам је да је бебица данас жива и здрава, да је све добро – рекао је Кнежевић.

Лукач је истакао да су полицајци храбрим дјелима и пожртвованошћу у спасавању људских живота показали шта значи поносно носити полицијску униформу, бити хуман, карактеран и врхунски професионалац.

– Они су спасавали људе, а истовремено ризиковали своје животе. Наши полицајци су добро обучени и мотивисани да помажу грађанима у било којој ситуацији и на било ком мјесту – рекао је Лукач.

Пријем је уприличен за Милана Марића, САЈ, Дејана Новића и Његоша Поповића, ПУ Бањалука, Ранка Благојевића и Небојшу Стефановића, ПС Поткозарје, ПУ Бања Лука, Алексу Којића, Мирсада Кумбарића, Богдана Божића, Едина Шабановића, Драгана Савића, Далибора Поповића, Милојка Поповића, Драгана Кокановића, Душка Живанића, Немању Марјановића и Мунира Хамидовића из ПУ Добој, Горана Стојановића,  Александра Крчу и Драгана Ђурића из ПУ Источно Сарајево, Драгана Поповића и Огњена Матијаша, Стефана Тубина, Данијела Цвјетићанина, Миломира Новаковић, Жељка Цвијића и Милана Кнежевића из ПУ Приједор, Витомира Шербулу и Огњена Ерцега из ПУ Градишка, Ђорђа Елека, Немању Тривуна и Ранка Симовића из ПУ Фоча.

Свим полицијским службеницима су овом приликом уручене захвалнице.

Related posts

СКУД „ДЕРВЕНТА“ ГОСТОВАО У ТРСТЕНИКУ

admin

ВОДА ЗАМУЋЕНА, ПРОКУХАТИ ЈЕ ПРИЈЕ УПОТРЕБЕ

admin

Додик данас у Дервенти

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još