Друштво

Завршен и трећи циклус обуке кандидата

Завршен је и трећи циклус обуке кандидата за доквалификацију и преквалификацију у оквиру „Hitech Training center“ пројекта које се реализује у Средњошколском центру „Михајло Пупин“, а полазницима су јуче подијељени сертификати.

Кандидати су успјешно завршили обуку из области мехатронике и ЦНЦ технологија, а која је подразумијевала теоретску и практичну наставу у трајању од 40 часова. Обуку су водили дипломирани инжењер електротехнике Тања Станић, мастер инжењер мехатронике Саша Добриловић, ИТ инжењер Душко Живанић и дипломирани инжењер рачунарства и информатике Саша Марић, а кандидати су истакли да је обука била садржајна и стручно вођена.

– Захвални смо УСАИД-у на разумијевању и подршци у реализацији овог пројекта. Усклађеност потреба тржишта и образовања потребних кадрова је веома битна. Планирамо наставак ових активности, а и проширивање. Успоставићемо контакте са образовним установама које су водеће у овој области и могу нам пружити потребну подршку – казала је директорица школе Гордана Асентић додавши да је крајем фебруара планиран завршетак пројекта.

– Овом приликом имаћемо истакнуте госте како из локалне заједнице, тако и шире. Биће то прилика да заједнички сагледамо успјешност цијелог пројекта и могућности наставка – нагласила је Асентићева.

Подјели сертификата и завршетку трећег циклуса обуке присуствовао је и представник УСАИД-а Драган Копрена.

У оквиру обуке планирано је оспособљавање 70 кандидата за рад на савременим машинама и програмима.

Related posts

Матурске забаве за мале матуранте почетком јуна

admin

Произвели 350 килограма батата

admin

ОТВОРЕНЕ ПРОСТОРИЈЕ МОТО КЛУБА „ГРЕМИУМ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još