Спорт

Завршен празник
одбојке на пијеску

Побједници Међународног турнира у одбојци на пијеску „Дервента опен 2023“, који је протекла два дана донио прегршт добрих партија на теренима поред Укрине, у женској конкурецији су Дервенћанка Јелена Шакотић и Бањалучанка Соња Вујинић, док су међу мушким екипама тријумфовали Београђани Филип Трифуновић и Данило Николић.

Турнир је и ове године задржао епитет међународног захваљујући учешћу екипа из Србије и Хрватске, а окупио је укупно 30 екипа у мушкој и женској конкуренцији.

По други пут, послије 2018. године, турнир је на домаћем терену освојила Јелена Шакотић.

– На овом турниру се такмичим од средње школе, можда чак и основне. Од прошле сезоне Соња Вујинић и ја смо у пару, а ово нам је ове године први турнир. Искрено, нисмо имале висока очекивања за пласман, јер смо знале да учествује и пет екипа из Србије – рекла је Шакотићева додавши да су мотивацију и наде у побједу добиле по побједи у полуфиналу.

Први турнир за екипу из Београда, Филипа Трифуновића и Данила Николића изњедрио је побједу.

– Последња два дана у Дервенти су била јако лепа. Свиђа град, али и људи, а организација је на завидном нивоу. Ово нам је вероватно једини турнир који ћемо играти на песку ове године – рекао је Трифуновић.

Турнир већ 23 године организује Одбојкашки клуб „Дервента“, а директор турнира Владо Асентић казао је све ове године настоје да турнир задржи висок ниво.

– Припреме, с обзиром на инфраструктуру којом располажемо, највише су укључивале терен. Трудимо се увијек да направимо добру промоцију града, привучемо људе са стране наградним фондом и да сваке године буду бољи услови за учеснике – рекао је Асентић.

Награда за освојено прво мјесто износила је 1.000 марака, за друго 600, треће 300 КМ, а по први пут награђене су екипе које су заузеле четврто мјесто.

Related posts

На мегдан „Дервенти“
стиже „Козара“

Derventski List

Сара Живковић међу перспективним спортистима

admin

БОЈАНИЋЕВОЈ НАЈСЈАЈНИЈЕ ОДЛИЧЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još