ИЗДВОЈЕНОНовости

ЗАЛИХЕ КРВИ ДОПУЊЕНЕ СА 100 ДОЗА

Друга овогодишња акција добровољног даривања крви још једном је показала да у Дервенти станује хуманост захваљујући којој је прикупљено 100 доза драгоцјене течности.

Акцији, која је одржана у Центру за културу, уз придржавање мјера заштите од корона вируса, одазвало се 120 добровољних давалаца, а међу њима био је и припадник Оружаних снага БиХ и редовни давалац Мунир Скендер који је крв даровао 37. пут.

– Овај чин за мене има велико значење, јер то чиним да помогнем некоме. Крв је извор живота и ово је још један од начина како да помогнемо једни другима – рекао је Скендер, а по девети пут крв је добровољно даровао и Стефан Трњанац те истакао да се на овакве акције одазива из хуманог разлога.

Даваоци Бојан Радановић и Елдин Латифовић позвали су и остале суграђане да се одазову акцијама добровољног даривања крв и тиме помогну онима којима је крв потребна.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Радислав Кујунџић изразио је захвалност свим даваоцима који се редовно одазивају акцијама и истрајавају у хуманости.

– Желим да се захвалим и локалној управи на финансијској подршци при организацији акције даривања крви, те руководству Центра за културу на уступљеном простору за ову активност како би могли да предузмемо све препоручене епидемиолошке мјере – рекао је Кујунџић.

Једној од најзначајнијих активности дервентске организације Црвеног крста присуствовао је и замјеник начелника Синиша Јефтић истакавши да се ради о значајној и хуманој акцији.

– Уз све епидемиолошке мјере настојимо одржати континуитет ове активности. И поред епидемиолошких мјера, редовни даваоци крви су се одазвали акцији и велико им хвала за то. Посебно желим да се захвалим свима који нису посустали у хуманости – казао је Јефтић.

ЗАЛИХЕ

Љекар трансфузијске медицине Божидара Славујевића значај оваквих акција је огроман и даваоци свих крвних група су добродошли.

– Недавно смо били у кризи са крвном групом нула, али сад су почеле јесење акције и ситуација се поправља, јер су залихе тренутно задовољавајуће – рекао је др Славујевић.

Related posts

У КАРАНТИНУ НА ПЛЕХАНУ 28 ОСОБА

admin

РТРС О ЗЛОЧИНИМА НАД СРБИМА У ДЕРВЕНТИ

admin

Екипа „WWin“ подигла побједнички пехар

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još