ДруштвоРС-РЕГИЈА

За храбра срца купљено 13 возила

Савез удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима РС (МеНеРаЛи) новцем од хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“ купио је 13 возила за потребе дјеце и младих с интелектуалним тешкоћама, а слиједи одлука о томе на које адресе у Српској ће иста бити испоручена.

Рекла је то „Гласу Српске“ предсједница Савеза МеНеРаЛи, Татјана Спасојевић и појаснила да је набављено девет возила „фијат добл“, те четири комбија од којих су два испоручена, а два још чекају.

– У договору са кабинетом предсједнице Републике Српске, Жељке Цвијановић чекамо да се заврши брендирање и регистрација возила – рекла је Спасојевићева.

Додала је да су потребе свих удружења и њихових корисника огромне, те да још нису направили прецизан план на које адресе иду ова возила.

– Оквирно већ знамо за нека удружења која имају веома много дјеце и гдје су рурална подручја насељенија. Циљ нам је да се пронађе најбоље рјешење на задовољство што већег броја корисника, макар да регионално обезбиједимо боље услове за дјецу и младе с интелектуалним тешкоћама. Жеља нам је да уколико једно удружење добије возило они изађу у сусрет и кориснику који је 20 километара удаљен како би и он добио подједнако квалитетну услугу. Вјерујем да ћемо на сједници Управног одбора донијети правичну одлуку – рекла је Спасојевићева, која је и предсједница Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних лица „Сунце“ из Дервенте.

Она је подсјетила да од оснивања Дневног центра у Дервенти организују превоз за кориснике којима би услуге центра биле недоступне да немају адекватно возило.

У хуманитарној акцији „С љубављу храбрим срцима“, 12. по реду, која је одржана у децембру прошле године, сакупљено је нешто више од 690.000 марака за куповину возила за потребе удружења која окупљају дјецу са интелектуалним тешкоћама.

Донацијама је обезбијеђено 618.027 КМ, а позивима на „м:тел“ хуманитарни број 73.577 марака.

Идеја

Идеја за куповину возила потекла је од савеза МеНеРаЛи како би се корисницима удружења олакшао приступ коришћењу услуга попут дневног збрињавања, школовања, радно-окупационих радионица, спортских и културних активности. Осим тога, циљ је и да се дјеци с интелектуалним тешкоћама омогући већа укљученост у друштвени живот.

http://www,glassrpske.com

Related posts

НОВОГОДИШЊИ БАЗАР И ПРИРЕДБА ЗА КРАЈ ГОДИНЕ

admin

Дружење више од 600 ловаца за старт нове ловне сезоне

admin

Спортске активности
окупиле 400 дјеце

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još