Друштво

Знање о минама осињске ђаке одвело на регионално такмичење

Ученици Основне школе „Ђорђо Панзаловић“ из Осиње у саставу Драгана Бабић, Драгиша Мајсторовић и Виолета Аџић, предвођени ментором Бранком Видић, пласирали су се на регионално такмичење из програма упозоравања на опасност од мина.

Знање за пласман на друго мјесто показала је екипа из ОШ „19 април“ и то у саставу Далиборка Радошевић, Габријел Секулић и Анђела Јовић, а чији ментор је наставник Дарко Керкез, док је треће мјесто освојила екипа ОШ „Тодор Докић“ из Календероваца у саставу Никола Гвозденовић, Дуња Бјелошевић и Немања Раилић, а ментор ове екипе је наставница Свјетлана Милијаш.

Ријеч је о једној од традиционалних активности које проводи дервентски Црвени крст, а како је истакао секретар ове организације Радислав Кујунџић, сврха такмичења је подизање свијести ученика о проблему постојања опасности од мина.

– Квиз такмичење „Мисли мине“ традиционално се обиљежавања током седмице упозоравања на опасност од мина од 8. до 15. децембра, а сврха такмичења је да наши млади када дођу у близину минског поља или ознаке за минско поље знају да препознају те знакове, упозорења и опасност – рекао је Кујунџић додавши да, по први пут, екипа ОШ „Никола Тесла“ из објективних разлога није била у могућности да се одазове такмичењу.

Related posts

Вече родољубиве и духовне поезије

admin

Нову генерацију средњошколаца чиниће 11 одјељења

admin

Ризичне категорије да се пријаве за вакцинацију

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još