ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Концерт „Браће Теофиловић“ увеличао Преображење

Славским обредом и пригодним програмом храм Преображења Господњег у Новом насељу обиљежио је данас крсна славу, а тим поводом вечерас је на платоу испред храма уприличен и наступ етно – групе „Браћа Теофиловић“.

Дервентска публика по четврти пут је угостила и громогласним аплаузом подржала наступ браће Радише и Ратка Теофиловића, који су истакли задовољство због поновног гостовања у Дервенти.

– Ми се бавимо старом архаичном музиком, којом, с обзиром да не ограничавамо жанровски, представимо публици од седам до 77. година. Дервентској публици смо већ познати још од нашег првог гостовања у програму поводом освештања Саборног храма, али се сваки пут радо одазовемо на гостовање у овом граду – казали су Теофиловићи, а сама организација програма и гостовања ове етно – групе потекла је од СПКД „Просвјета“ у циљу почетка традиционалног обиљежавања Преображењске вечери.

– Испред Саборног храма већ имамо лијепу традицију организовања Видовданске вечери, па смо тако иницирали да, почев од ове године, отпочне традиција обиљежавања Преображењске вечери код овог храма – казао је предсједник „Просвјете“ Далибор Ђекић захваливши се за подршку Градској управи на челу са градоначелником Милорадом Симићем који је присуствовао програму.

– У пандемији смо можда, мало занемарили, надградњу у овом смислу и лијепе ствари, али ми је изузетно драго да је живот кренуо у овом смјеру и да видим задовољство на лицима људи који су по четврти пут имали прилику да послушају ову етно – групу – казао је Симић.

Обиљежавање славе храма у Новом насељу почело је јуче, вечерњом литургијом, а настављено данас славским обредом, а потом и концертом.

 

Related posts

ПОДРШКА ЗА МАЈКЕ СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЈЕЦЕ НИЈЕ ИЗОСТАЛА

admin

ОСИЊСКИ ЂАЦИ ИСТАКЛИ СЕ У АТЛЕТИЦИ

admin

Слободни медији темељ демократског друштва

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još