Друштво

Купалишта „умивају“ мјештани и посјетиоци

Сезона купања на Укрини само што није почела, а уређење купалишта, осим „Патковаче“ која је повјерена Туристичкој организацији, препуштена је савјесним мјештанима.

О плажама „Прљача“, „Стевића млин“, „Рапћански мост“ и „Бриони“ углавном брину сами посјетиоци, али и мјештана околних села који најчешће косе траву и купе отпад. У Туристичкој организацији кажу да редовно чисте и уређују „Патковачу“.

– За санацију клупа и столова недостају нам финансијска средства – казао је директор ове установе Младен Пећић.

За разлику од „Патковаче“ дервентску страну плаже „Стевића млин“ већ годинама уређује омладина из околних села.

– Сваке године се организујемо прије почетка сезоне купања, покосимо, поравнамо пут и изравнамо плажу те прикупимо смеће – казао је један од организатора акције чишћења додавши да је ова плажа драгуљ због чега настоје да је очувају.

Слична ситуација је и на купалишту „Прљача“ гдје се мјештани Церана већ неколико година уназад организују и санирају штету од зимских и прољећних падавина.

– Води нас жеља да мјештанима буде лијепо и да наша дјеца безбрижно могу бициклима да оду на плажу. На плажи постоји и кафић који ради у сезони, а није искључено да буде отворено још локала – казао је један од мјештана додајући да су купачи прилично савјесни, те да не остављају смеће и други отпад за собом.

Уређењу обала ријеке посветили су се и у Спортском – риболовном друштву „Укрина“, и то дијела који се користи као такмичарска стаза.

Related posts

„РИТАМ ЕВРОПЕ“ ДАНАС ЛОВИ ТАЛЕНТЕ

admin

Случајни сусрет са патријархом учинио излет незаборавним

admin

За Михајла прикупљено око 8.500 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još