ДруштвоИЗДВОЈЕНО

„МАЛА ОЛИМПИЈАДА“ ПРАЗНИК ДРУЖЕЊА И СПОРТА (ФОТО)

Малишани из Дервенте, Теслића, Добоја, Шамца и Прњавора, распоређени у седам екипа, дружили су се данас и такмичили у спортским дисциплинама на „Малој олимпијади“ које је другу годину заредом одржана у нашем граду.

Организаторске палице поново се прихватио вртић „Трол“ у сарадњи са Школом спорта „Арена“, а такмичење је подржала и Инвестиционо-развојна банка РС.

Директорица „Трола“ Гордана Симић казала је да је циљ ове манифестације социјализација дјеце, нарочито малишана који у септембру ове године крећу у школу.

– Иако смо ове године због вируса и водених оспица у мањем броју него прошле године, због чега нам из окружења нису дошла дјеца из три општине, одржали смо такмичења и добро се забавили и дружили. Оно чиме се ми можемо похвалити јесте чињеница да смо обухватили наше најмлађе чланове, односно дјецу од четири до шест година како бисмо развили њихов такмичарски дух и показали им како то изгледа учити кроз игру – рекла је Симићева додавши да ни ове године није изостала подршка начелника општине Милорада Симића, а манифестацију су помогли и предузећа „Webo Bosnia“, „Маркетинг про“, „Голден стар“, „Фрукта трејд“ и Пекара „Луг“.

Ученике је на почетку такмичења поздравио начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности у Општинској управи Славен Пашалић казавши да се нада да ће ова манифестација постати традиционална у Дервенти.

– Ово је једна дивна манифестација на којој учествује велики број дјеце, а локална управа сваке године подржава одржавање оваквих дешавања како финансијски и материјално, тако и морално – рекао је Пашалић.

Тренер из Школе спорта „Арена“ Дарко Панић рекао је да је интересовање дјеце за спорт у предшколском узрасту заиста велико, те да су „Трол“ представиле двије од три групе које похађају малу школу спорта у том вртићу.

– Жао нам је што имамо смањен број учесника, али смо настојали да организујемо добру забаву и такмичење за малишане, чијем израсту смо прилагодили спортско такмичење. За све учеснике припремили смо награде  – рекао је Панић.

Дјеца су у дервентској Спортској дворани на почетку такмичења имали прилику да чују химну вртића „Трол“ коју изводе Дјечији хор „ Врапчићи“, те да се друже са Бобаном Фазонком.

Пласман

Иако је резултат био у другом плану, највјештији на спортским такмичењима били су малишани из Прњавора, док су друго мјесто заузели „Тролови предшколци“. Треће мјесто однијели су такмичари из Шамца, а четврту позицију дијеле млађи „Троловци“ и другари из Теслића, док су шесто мјесто заузели вршњаци из Добоја.

Related posts

Болест довела до
тешког живота

Derventski List

У Албанији показали игре
и пјесме дервентског краја

Derventski List

Са дијабетесом се
бори 688 Дервенћана

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još