ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Напредује изградња куће за породицу Драгојевић

Седмочлана породица Драгојевић, односно мајка Жељана и њених шесторо дјеце, до краја године требало би да се уселе у свој нови дом чија изградња напредује у Новом насељу.

Ова породица добиће нови кров над главом захваљујући хуманитарној организацији „Срби за Србе“ и подршци локалне управе и привредника, а радове су данас обишли генерални секретар организације Саша Вигњевић, градоначелник Милорад Симић и представници дервентског Центра за социјални рад.

Мајка Жељана и њених шесторо дјеце годинама живе у неусловном објекту у Жељезничкој улици, а осмијех са лица због новог дома не скидају.

– Ова донација ми много значи, јер ће моја дјеца добити сигуран и топао дом. Хвала организацији „Срби за Србе“, градоначелнику и Центру за социјални рад, као и свим људима који помажу на било који начин. Надам се да ћемо се уселити у ову кућу до краја године. Дјеца су ми послушна, добри су ђаци и биће нам веома драго када будемо имали свој дом – истакла је Драгојевићева која је запослена у фабрици обуће „Венето“.

Породицу Драгојевић представници организације „Срби за Србе“ први пут су посјетили у септембру 2019. године и након тога су 2020. године порекнули велику акцију прикупљања новца за изградњу куће.

– Готово три године су прошле од наше прве посјете и надам се да ће до треће годишњице бити завршена њихова кућа. Надам се да ћемо до августа уселити породицу у кућу – рекао је генерални секретар организације Саша Вигњевић подсјећајући да им много значи подршка локалне управе и привредника.

У акцију за помоћ породици Драгојевић на почетку се придружила и Градска управа обезбиједивши земљиште.

– Ово је једна примјерена породица, Жељана ради и дјецу ваљано васпитава и школује и заслужују свој дом. Туга има различитих, а мислим да треба развијати љубав и осјећај да јачи треба да помаже слабијем. Локална заједница учествује са око 8.000 марака, али мислим да су ово ствари које не треба злоупотребљавати, него радити без политике. Драго ми је да смо наишли на тим „Срби за Србе“ којима честитам на активностима, а велико хвала онима који су дио својих средстава издвојили да би се овај пројекат могао реализовати – рекао је градоначелник Симић који је током посјете градилишту, Драгојевиће обрадовао и поклонима.

Градња куће за Драгојевићe, према процјенама, коштаће више од 90.000 марака.

Пројекти

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ тренутно гради четири куће на подручју Републике Српске, од којих је једна за Драгојевиће.

Сви који желе да се укључе у акције могу то да учине позивом на број 17763, а уплате су могуће и на жиро -рачун у НЛБ банци број 5620128130024158.

Related posts

ДЕВЕТ НОВИХ СЛУЧАЈЕВА У ДЕРВЕНТИ

admin

КИША ПОЖЊЕЛА ПШЕНИЦУ УМЈЕСТО РАТАРА

admin

На списку жеља нова, али
и већ позната занимања

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još