Друштво

Најмлађим указано на
важност очувања здравља

У веселој и разиграној атмосфери малишани из вртића „Трол“ кроз радионицу „Здравље за најмлађе“, коју је Хигијенско – епидемиолошка служба Дома здравља Дервента организовала у оквиру обиљежавања 7. априла, Свјетског дана здравља, дјеца су се упозанала са значајем хигијене и здравих стилова живота у очувању здравља.

Претходно су сличне радионице одржане са ученицима млађих разреда Основне школе „19. април“, укључујући и подручне школе у Трстенцима, Кострешу и Мишковцима. – Током ових радионица имали смо задовољство да упознамо сјајне младе људе, од којих су неки исказали жељу да се баве медицином, а већ сад су показали завидно знање из ове области – навели су из Хигијенско – епидемиолошке службе подсјећајући на значај вакцинације у смањењу  смртност и инвалидност међу најмлађима.

– У сусрет 75. Свјетском дану здравља Дом здравља Дервента добио је вакцину против хуманог папилома вируса (ХПВ) који узрокује малигна обољења гениталних органа, аналне регије и подручје уста и грла. Најбржи и најсавјеснији родитељи већ су заказали вакцинацију своје дјеце, те су њихова дјеца примила прве дозе вакцине. – Позивамо и остале заинтересоване родитеље дјеце старости од 11 година до 15. рођендана да се јаве својим тимовима породичне медицине ради заказивања термина за вакцинацију. Чувајмо своје и здравље својих најближих. Будимо свјесни да је увијек „боље спријечити него лијечити“ – истакли су из ове службе.

Related posts

Зимска опрема од сутра није обавезна

admin

Потписивање уговора са стипендистима сутра

admin

Матуранти обојили Дервенту
најљепшим бојама младости

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još