Друштво

Најтраженији Црна Гора и Неум

Попуштање мјера у вези са корона вирусом отворило је врата плановима за љетовање, а највише Дервенћана за сада је заинтересовано да годишње одморе проведу на црногорском приморју с обзиром да за улазак у ову земљу није потребан негативан PCR тест.

За разлику од прошле године, када је одлазак на љетовање пратило много више услова, ове године туристичке агенције већ су скројиле понуде које укључују аранжмане у Црној Гори, Хрватској, Грчкој, Турској.

У јединој дервентској туристичкој агенцији „СТП Дервента“ за сада у креиране понуде на неколико дестинација, а најтраженија је Црна Гора, због једноставних услова путовања, али и Неум.

– У предсезони аранжмани се крећу од по 24 до 60 марака по особи за ноћење у хотелу – прецизирали су из „СТП“-а додајући да ће од 14. јуна бити успостављена директна аутобуска линија за Црну Гору са поласцима из Дервенте сваког понедјељка и петка, док ће повратак из Црне Горе бити уторком и суботом.

Дервенћанима је, додају, подједнако примамљив и Неум.

– Смјештај на бази десет ноћења са превозом у предсезони креће се од 140 марака, док у јеку љетње сезоне цијена иде до 180 КМ по особи, али једна од посебних погодности одласка у Неум је што постоји опција одласка на море на период од два  три дана – објаснили су у агенцији.

Додају да имају интересовања и за љетовање у Хрватској и Грчкој, али у много мањем обиму него раније, а најчешће се ради о суграђанима који су већ примили обје дозе вакцине против корона вируса.

– Отежавајућу околност представљају услови које је потребно испунити приликом уласка грађана Српске у Хрватску, јер је потребна потврда о унапријед плаћеном смјештају, те негативан ПСР тест који није старији од 48 часова и те мјере су на снази до половине јуна – казали су из дервентске туристичке агенције.

За грађане који планирају да љетују у Црној Гори добра вијест је и да ће од 27. јуна бити успостављена нова авио линија Бањалука – Тиват. Повратна карта за ову руту, како је најављено из „Аеродрома ЕС“ кретаће се од 89 евра.

Турска

Држављани БиХ који желе у Турску, према новим правилима, потребно је да су вакцинисани најмање двије седмице прије уласка у земљу, или да посједују потврда да су у посљедњих шест мјесеци преболовали вирус корона. У супротном, потребан је им је негативан PCR тест који није старији од 72 часа или брзи антигенски тест урађен највише 48 часова прије поласка.

Related posts

ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПРАТЕ КОРАК СА САВРЕМЕНИМ ТЕХНОЛОГИЈАМА

admin

Пензије увећане за 9,2 одсто

Derventski List

Обиљежено 40 дана од смрти Савка Пећића

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još