ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ОД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ОПРАШТА СЕ 211 ЂАКА (ФОТО)

Укупно 211 „малих“ матураната данас се опрашта од основне школе, а посљедњи дан наставе искористили су да се провеселе са другарима из клупа.

Иако су завршили тек први дио школовања, жељно ишчекују матурске забаве и радују се новом поглављу у животу.

– Испратили смо још једну генерацију матураната, који су овдје у централној школи били распоређени у три одјељења, а у подручној школи у Агићима било је једно одјељење деветака. Управа школе, разредници, предметни и дежурни наставници, односно, сви смо данас овдје на задатку да ђачко весеље прође онако како треба – казала је разредник IX 1 ОШ „19. април“ Анела Тодоровић.

Лијепа сјећања из основне школе понијеће матуранткиња ОШ „19. април“ Сара Николић.

– Данас се осјећам веома лијепо и мислим да основна школа представља једно велико искуство за све нас. Веома је важно то што смо кроз основно образовање научили много тога и стекли основу за даље школовање. Дуго смо са радошћу ишчекивали овај дан, на почетку деветог разреда сви смо маштали о овом догађају, а мајице за потписима школских другара засигурно ћемо чувати као најљепшу успомену – рекла је Николићева.

Срећна због нове степенице у живот била је матуранткиња ове школе Ајла Хамзић.

-Срећна сам што прослављамо посљедњи дан школе, али сам помало и тужна зато што више нећемо овдје похађати наставу. Током школовања сам доживјела много лијепих ствари, тако да ћу памтити, како другаре, тако и наставнике – истакла је Хамзићева.

Укупно 93 матуранта Основне школа „Никола Тесла“ матурску забаву ће имати 8. јуна у Центру за културу, док 71 матурант ОШ „19. април“ завршетак основног образовања прославити 14. јуна, такође, у Центру за културу.

По традицији, у просторијама школе 37 матураната ОШ „Ђорђо Панзаловић“ из Осиње матурску забаву ће имати 7. јуна, а десет матураната календеровачке Основне школе „Тодор Докић“ завршетак првог дијела школовања прославиће 8. јуна, такође у просторијама школе.

 

ОШ "Никола Тесла"ОШ "Никола Тесла"ОШ "Никола Тесла"ОШ "19. април"ОШ "19. април"ОШ "19. април"ОШ "19. април"ОШ "19 . април"ОШ "Тодор Докић"ОШ "Тодор Докић"ОШ "Ђорђо Панзаловић"ОШ "Ђорђо Панзаловић"

Related posts

Уз молитву и налагање Бадњака вјерници дочекују Божић

admin

БЕРАЧИ ГЉИВА ОКУПИРАЛИ ШУМЕ

admin

Дом здравља добио ново санитетско возило

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još