Спорт

Меч ветерана „Звезде“ и „Текстилца“ вечерас

Љубитеље „најважније споредне ствари на свијету“, а посебно навијаче бeоградске „Црвене звезде“ у Дервенти и околини, обрадоваће вечерашње гостовање ветерана београдског великана у Дервенти, а биће ово прилика и да се „кројачи“ опросте од легенде клуба Дејана Плиснића.

– Још једном смо потврдили одличну сарадњу „Текстилца“ са „Црвеном звездом“ која траје већ неколико година. Београђане ће предводити наш спортски директор Огњен Короман, а очекујемо долазак још неколико звучних имена из „Звездине“ богате историје – поручили су из управе клуба напомињући да су ветерани „Звезде“ и „Текстилца“ већ играли у Дервенти и то приликом прославе стогодишњице дервентског клуба.

Овај сусрет биће посебан по томе што ће се од активног играња опростити још једна легенда „Текстилца“ Дејан Плиснић, голман са чак 1.030 одиграних сениорских утакмица и стажом од пуних 11 година у дресу дервентског клуба.

– Од 1993. године играм сениорски фудбал, од када и постоји Фудбалски савез Републике Српске. Послије „Текстилца“, најдуже сам наступао у „Љубићу“, пуних осам сезона. Нисам нимало тужан због краја дуге каријере, која је, хвала Богу, протекла са малим бројем повреда. Фудбал ми је пуно тога дао, као што сам и ја фудбалу, играо сам са бројним фудбалерима, дијелио и добро и лоше, те стекао пуно пријатеља широм БиХ – наглашава ветеран уочи свог опроштајног сусрета.

Ревијални сусрет заказан је за 18.30 часова на Градском стадиону у Дервенти, а улаз је бесплатан.

Претходно ће на терен, од 17.15 часова изаћи пионирске селекције „Текстилца“ и „Љубића“ из Прњавора.

Related posts

Рукометаши почели припреме

admin

Још једна титула
измакла „за длаку“

Derventski List

„ТЕКСТИЛАЦ“ СУТРА ДОЧЕКУЈЕ „СЛАВИЈУ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još