Друштво

Освојили највише диплома и пласман на републичко такмичење

Десеточлана екипа Средњошколског центра „Михајло Пупин“ била је и више него успјешна на данашњем регионалном такмичењу из физике, освојивши највише диплома, а Дервента је добила и представнике на републичкој смотри знања.

У категорији првих разреда Лука Милинковић је освојио прво мјесто, Анастасија Столић друго, док је Сергеј Радановић био пети.

У категорији других разреда Стефан Милојевић је био трећи, а Борис Миоданић седми.
У категорији трећих разреда Вук Врањеш је такмичење завршио као другопласирани, а Уна Теофиловић је заузела шесто мјесто. Уни и Вуку је ово треће такмичење у низу, претходно су бриљирали на такмичењима из математике и програмирања.
У категорији четвртих разреда дервентски ученици остварили су апсолутни тријумф. Прво мјесто освојио је Адријан Ђурђевић, Сузана Тешендић је била друга, а Маријана Зарић трећа.
Побједници су овим пласманом изборили карту за одмјеравање знања са најбољим физичарима из читаве Републике Српске.
– Честитамо свим ученицима на бриљантном представљању наше школе, а посебне честитке упућујемо њиховој професирици Биљани Јевтовић – истакли су из СШЦ „Михајло Пупин“.

Домаћин такмичења био је Средњошколски центар „Никола Тесла“ из Шамца.

Related posts

ЂАЦИ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ХУМАНОСТИ

admin

Зимска служба у приправности

admin

„Трол“ ипак организује припремни програм

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još