ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ОСНОВЦИ СЕ ТАКМИЧИЛИ У РЕЦИТОВАЊУ

Поводом Октобарских дана културе, у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ данас је одржано такмичење у рецитовању ученика основних школа, на којем се, кроз двије категорије, представило укупно 36 основаца.

У категорији нижих разреда, од првог до петог, прво мјесто је освојио Алексеј Кнежевић, друго мјесто припало је Јовани Јошић, док је треће мјесто заслужила Лејла Бундавица.

За најбољег рецитатора у категорији виших разреда, тачније, од шестог до деветог, проглашена је Ерна Мехмедовић, друго мјесто је освојила Ксенија Попадић, а треће Драго Станић.

Умијеће ученика оцјењивао је жири, који су чинили драматург и глумац Огњен Богдановић и глумац Стефан Максић из Дис – позоришта Бањалука.
Ученица VII 2 разреда Основне школе „Никола Тесла“ Ксенија Попадић, која је са рецитацијом пјесме „Плава звезда“ Мирослава Антића освојила друго мјесто, није крила одушевљење.
-Веома сам срећна. Много сам се трудила, али мислила сам да нећу успјети освојити награду, јер је конкуренција била јака, а било је и неколико такмичара са истом пјесмом коју сам ја изабрала. Рецитовање волим још одмалена, од вртићких дана, с тим да имам фотографско памћење, па пјесмице увијек лако и брзо запамтим – истакла је Попадићева.
Побједницима су уручене симболичне награде.

Related posts

РиТе СТАНАРИ: НИСУ ИСПУШТЕНЕ ХЕМИКАЛИЈЕ, КИША ЗАМУТИЛА УКРИНУ

admin

ПРЕДСТАВЉЕНИ ТРАДИЦИОНАЛНИ ПРОИЗВОДИ

admin

Реконструкција објекта ОШ „Никола Тесла“ заједничко опредјељење

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još