ИЗДВОЈЕНОНовости

ОТВОРЕН НОВИ „ТРОЛОВ“ ОБЈЕКАТ

Свечаним пресијецањем врпце данас је у присуству великог броја званичника, родитељa и других гостију, отворен новоизграђени објекат Јавне предшколске установе „Трол“.

Врпцу је пресјекао начелник општине Милорад Симић, директор установе Гордана Симић и начелница Одјељења за предшколског васпитање и образовање у Министарству просвјете и културе РС Наташа Цвијановић. Ради се о пројекту вриједном 570.000 марака, за који је 400.000 марака обезбиједила Влада РС, а остатак локална управа и Инвестиционо-развојна банка.

Симић је је изразио задовољство и радост што је отварањем објекта стављен печат на један од најважнијих пројекта за Дервенту.

– Заиста ми је велико задовољство кад нешто радимо за младе нараштаје и ово је засигурно један од пројеката из пронаталитетне области. Добро је да има велики број дјеце која чекају на своје мјесто у обданишту, јер то говори о томе да пуно родитеља ради – рекао је Симић честитајући руководству вртића, као и свим запосленим у тој установи који ће свој посао обављати у „Тролу“.

Он је додао да улагања неће престати изградњом новог објекта вртића, јер увијек има шта да се ради попут увођења видео-надзора, реконструкције игралишта и слично.

У новоизграђеној згради вртића боравиће 90 дјеце, а заједно са дјецом која су први пут у септембру кренула у ову установу, нових малишана укупно је 120, а са старијим другарима који одраније похађају вртић, укупно ће их бити око 220.

Директор „Трола“ Гордана Симић истакла је да је ово веома значајан дан за локалну заједницу и изразила наду да ће установа моћи да пружи услугу свим родитељима  који су заинтересовани за боравак дјеце у овој предшколској установи.

– У новом дијелу објекта од сутра ћемо имати двије мјешовите вртићке групе и једну мјешовиту јасличку групу, који бораве у простору од око 500 квадрата. Листе чекања пријемом дјеце су анулиране, а отворене су нове листе за новорођену дјецу и њихове старије другаре – истакла је Симићева.

Посебно задовољство отварањем новог дијела вртића изразила је Наташа Цвијановић истакавши да је Влада РС, која је издвојила 400.000 марака за овај пројекат, опредијељена да више улаже у област предшколског васпитања и образовања с намјером да се повећа проценат обухвата дјеце предшколским образовањем.

– У том правцу треба размишљати и усмјеравати средства, не само са локалног нивоа, него и са републичког – истакла је Цвијановићева.

Заједно са новим малишанима дограђени дио отворио је врата и новим радницима, а посао је добило шест васпитача, асистент у настави и два помоћна радника.

Проширење вртића, уз градски парк и терен са вјештачком подлогом, пројекти су за које је расподијељено милион марака од Владе РС.

 

Related posts

МАСКЕ ОБАВЕЗНЕ И НА ОТВОРЕНОМ

admin

НОВИ ДИО ВРТИЋА„ТРОЛ“ ОТВАРА ВРАТА 24. ОКТОБРА

admin

МИНИСТАРКА У ПРВОЈ ПОСЈЕТИ ЦЕНТРУ „БУДУЋНОСТ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još