ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПОЗОВИТЕ ДОМ ЗДРАВЉА АКО СТЕ БИЛИ У ПОДРУЧЈИМА ЗАХВАЋЕНИМ КОРОНОМ

Из дервентског Дома здравља позвали су све особе које су у посљедњих 14 дана боравиле у сјеверном дијелу Италије, покрајине Ломбардија и Венето, те Кини, Јужној Кореји, Ирану или су било гдје дошле у контакт са особом која је обољела од инфекције изазване корона вирусом, да се јаве Хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља на број телефона 053/331-023 локал 112 ради добијања потребних информација, те да не долазе у ову здравствену установу.

Ради се о мјерама које се проводе у складу са препорукама Свјетске здравствене организације и Института за јавно здравство Републике Српске у вези са појавом новог корона вируса у блиском окружењу.

– Особама које су у наведеном периоду боравиле у некој од поменутих земаља, препоручује се да 14 дана од дана напуштања ових подручја, односно контакта са обољелом особом, буду у кућној изолацији уз минимум контаката – саопштено је из Дома здравља наглашавајући да ако се у наведеном периоду јаве повишена температура, кашаљ, отежано дисање да не долазе у здравствену установу.

– У овом случају потребно је позвати свог породичног љекара, станицу Хитне медицинске помоћи или Хигијенско-епидемиолошку службу Дома здравља како би им се обезбедио медицински третман без угрожавања здравља осталих пацијената – истиче се из саопштењу.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 59 лица која су допутовала са подручја захваћених вирусом корона без симптома болести, саопштено је из Института за јавно здравство РС.

Ипак, у РС до сада није било пријављених обољелих од корона вируса, а љекари поручују да нема разлога за панику.

Related posts

Од данас свакодневна вакцинација без заказивања

admin

Заштити засаде због ниских температура

admin

Зимска опрема скупља за десет одсто

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još