Uncategorized @bsИЗДВОЈЕНОНовости

Полиција једна од највећих
тековина Републике Српске

Полагањем вијенаца испред спомен – обиљежја погинулим припадницима полиције у Одбрамбено – отаџбинском рату и парастосом, те славским обредом Полицијска станица Дервента данас је обиљежила крсну славу МУП-а РС Светог Архангела Михаила.
Командир Полицијске станице Миломир Балатуновић казао је да већ 28 година МУП обиљежава крсну славу, а тиме и дервентска Полицијска станица.
-На данашњи дан једижним дијелом срца и душе смо тужни, а другим дијелом радосни. Тужни смо што је у протеклом Одбрамбено – отаџбинском рату велики број припадника МУП-а дао своје животе, а медју њима десет припадника Полицијске станице Дервента. Срећни смо што већ 28 година у миру прослављамо своју крсну славу и све захваљујући људима који су у слибоду и мир уткали најсветије – свој живот – казао је Балатуновић истичући да му је драго да слави прусуствују и чланови породица погинулих полицајаца, пензионисани припадници МУП-а, руководство Градске управе и други гости.
Градоначелник Милорад Симић честитао је припадницима полиције крсну славу
-Задовољство ми је сарађивати са овом групацијом људи у Пилицијској станици и сматрам да је највећa тековина Републике Српске то што смо задржали полицију. Имамо врло добру сарадњу дуги низ година – казао је Симић наводећи да Градска управа подржава пројекте који имају за циљ унапрадјење рада полиције.

– При томе мислим на увођење вудео – надзора и реконструкцију степеништа испред Полицијске станице – нагласио је Симић који је положио и вијенац испред споменука десеторици погинулих припадника полиције.

Вијенце су положили и чланови њихових породица, предсједник Скупштине града Бојан Радановић, делегација Градске борачке организације, пензионисани припадници Полицијске станице, замјеник начелника Полицијске управе Добој Предраг Лазић са командиром дервентске Полуцијске станице Миломиром Балатуновићем и сарадницима, те делегација Ловачког удружења „Мотајица“ Дервента.
Уз њих, славској свечаности присуствовали су и пензионисани припадници полиције, народни посланици Игор Жунић и Денис Пијетловић, генерални директор „Шума РС“ Славен Гојковић, те други гости.

Related posts

Скупа сјетва скраћује бразде

admin

До сада вакцинисано око хиљаду Дервенћана

admin

Републички штаб апелује на грађане да се вакцинишу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još