ИЗДВОЈЕНОНовости

Поново забрањена музика уживо

Евидентно је погоршање епидемиолошке ситуације у Републици Српској по питању новозаражених и броја хоспитализованих – рњкао је министар здравља РС Ален Шеранић након данашњег Штаба за ванредне ситуације због чега је одлучено да оредјене мјере у наредних седам дана буду оштрије.

– Забрањује се музика уживо у угоститељским објектима. Без обзира на капцитет смјештаја максималан број људи је 50 у угоститељском објекту. Спортско – реакретаивне активности се обустављају наредних седам дана – рекао је министар Шеранић.

Такође, препоручује се рад од куће тамо гдје је могуће. Процес повећавања заражених, како је рекао, усложњава процес имунзације.

– Фокус је заштита медицинских радника – додао је Шеранић.

У току седам дана значајно се погоршала ситуација, а број болничких пацијената је већи за око 100, а посљедично је повећан и број пацијената на респираторима.

Оје посјетио да се 22. фебруара могло размишљати о релаксацији, а данашње мјере се односе на седам дана како би се испратило стање.

Бањалука и Источно Сарајево предњаче по броју заражених. И у Вишегарду и у Требињу је забиљежен раст броја заражених.

– Немамо још информацију да ли циркулише неки од нових сојева вируса код нас – додао је Шеранић.

Related posts

Оружане снаге остају на
услузи локалној заједници

Derventski List

Највећа подршка СНСД-у, Додику и Цвијановићевој

admin

Немјерљив значај
Дервентског листа

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još