EкономијаИЗДВОЈЕНО

ПОТПИСАН УГОВОР О КОНЦЕСИЈИ ЗА ОДМОРИШТЕ „БРКИЋА ВОДА“

Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић и директор предузећа „Брчко Гас“ Брчко Душан Бајић потписали су данас Уговор о концесији за изградњу, коришћење и одржавање одморишта „Бркића вода“ са пратећим садржајем и бензинским станицама на ауто-путу Бањалука – Добој.

Обострано одмориште „Бркића вода“ налази се на дионици ауто-пута Прњавор-Добој и смјештено je између надвожњака „Брезичани“ и надвожњака „Дољани“, на подручју општине Дервента.

– Циљ пројекта је да се обезбиједе пратећи услужни објекти у којима ће се пружати услуге возачима и путницима (бензинске станице, трговине, ресторани, санитарне просторије, паркинг и сл.). На тај начин путницима и возачима се омогућује безбједна и удобна вожња, задовољавање потреба за горивом, одмором, јелом, пићем, те пружа могућност коришћења доступних информација, задовољавања специфичних потреба лица са инвалидитетом и дјеце – саопштено је из Министарства саобраћаја и веза.

Пратећи услужни објекти на предметној локацији градиће се са обје стране ауто-пута, а концесија се додјељује на период од 30 година од дана закључења Уговора о концесији.

Минимална концесиона накнада утврђена је на основу Закона о концесијама и Правилника о критеријумима за одређивање висине концесионе накнаде и састоји се од једнократне концесионе накнаде за уступљено право у износу од 92.700 КМ, те концесионе накнаде за коришћење концесије која износи два одсто од годишњег прихода оствареног обављањем концесионе дјелатности. Концесионар је уплатио једнократну накнаду у складу са законом.

Related posts

ПОЛИЦИЈСКА СТАНИЦА ОТВОРИЛА ВРАТА ЗА МАЛИШАНЕ

admin

„Краљица спортова“ царовала
улицама Дервенте

Derventski List

ОБИЉЕЖЕН ДАН ПОБЈЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još