Друштво

Радионице малишанима доносе чар вртића

Малишани из руралног дијела Дервенте средина, захваљујући CIVITAS-овим радионицама које реализује вртић „Трол“, добили су прилику да буду дио предшколског васпитања и образовања.

Бесплатне радионице, које су у „Тролу“ почеле у октобру, похађа 30-так дјеце од четири до шест година која нису обухваћена редовним вртићким програмом, а од новембра доступне су и малишанима у Календеровцима и Осињи.

Директорица вртића „Трол“ Гордана Симић казала је да су на овај начин успјели да изађу у сусрет и дјеци која не живе у градској средини.

– Сматрам да дјеца у селима заслужују исте радионице које се организују у вртићу, па смо се организовали тако да се дружимо и са групом од 26 дјеце у Осињи и 16 у  Календеровцима. Радионице се одржавају у просторијама основних школа – објаснила је Симићева додавши да постоји и велико интересовање да се радионице организују и у Трстенцима.

Међутим, како је истакла, претходно је потребно провести анкету међу родитељима, те разговарати са руководством школе како би се обезбиједио простор за одржавање радионица.

– Свакако треба радити на томе да рурална подручја буду покривена предшколским васпитањем и образовањем и то на начин да и дјеца и родитељи буду задовољни – додала је она.

Бесплатне радионице трајаће до средине децембра.

Related posts

ВАСКРС У СОЧАНИЦИ УЗ МОЛИТВУ И ХУМАНОСТ

admin

ДОБРОДОШЛИЦА ПРЕДШКОЛЦИМА У ВРТИЋУ „ТРОЛ“

admin

Због алкохола кажњена 94 возача

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još