Спорт

РУКОМЕТАШИЦЕ У ПРВОЈ ЛИГИ РС

Рукометни савез Републике Српске средином мјесеца уврстио је Женски рукометни клуб „Дервента“ међу осам клубова који се такмиче у Првој лиги РС, а позив за учешће у највишем рангу такмичења у Српској, клуб је прихватио уз подршку локалне управе.

Позив за учешће је, истичу из клуба, својеврсна је круна десетогодишњег рада, а досадашњим резултатима чланице овог клуба су се котирале у сам врх Друге лиге РС, те су првакиње у Омладинској лиги РС у којој их чека нова сезона почетком октобра, а за коју су пријављене три екипе различитих узраста. Успјех су забиљежиле и на завршници такмичења на нивоу БиХ у категорији 2006. годишта када су се пласирале на друго мјесто.

Из клуба су истакли да је за досадашње пласмане великим дијелом заслужна тренер Јелена Симић, као и да су припреме за наступ у Првој лиги РС у пуном јеку.

– ЖРК „Дервента“ сада броји око 60 чланица различитог узраста, које су успјехе низале захваљујући преданом раду тренера Јелене Симић, као и њеној посвећености омасовљавању женског рукомета, а њен рад у протеклој сезони је обиљежио и избор осам дјевојчица из клуба за шири списак репрезентације РС у Омладинској лиги. Симићева је изабрана и за селектора Добојско – Бијељинске регије на Сабору рукомета одржаном у Бањалуци у јануару ове године, а потом је позвана и за позицију помоћног тренера репрезентације РС за узраст генерације 2006/2007. годиште. Вођством Симићеве и нове управе ЖРК-а, овај клуб је започео припреме за предстојећу сезону чији почетак је предвиђен 26. и 27. септембар – рекли су из клуба.

Упис

Женски рукометни клуб „Дервента“ од септембра уписује нове чланице, односно дјевојчице рођене 2010.,2011. и 2012. године.

Related posts

Много промјена у екипи

admin

Дервентске улице
сутра у знаку трке

Derventski List

Дервентски шахисти учили
од велемајстора Јанковића

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još