Друштво

Светосавска академија
данас у Центру за културу

Лик и дјело првог српског просвјетитеља и арихиепископа Светог Саве и ове године биће прослављен низом свечаности, а све основне и средње школе заједно ће испунити програм Светосавске академије данас у 17 часова у Центру за културу.

Домаћин овогодишње академије, као и дружења просвјетних радника које ће услиједити послије програма, је Стручна и техничка школа.

– У програму Светосавске академије учествоваће ученици основних школа „Никола Тесла“, „19. април“, „Ђорђо Панзаловић“ и „Тодор Докић“, као и Средњошколског центра „Михајло Пупин“ и Стручне и техничке школе, те Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“. Ученици ће се представити са по двије тачке и то рецитацијама, драмским комадима и пригодним репертоаром етно – пјесама – казала је директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић додавши да ће заједничко обиљежавање овог празника бити настављено славским обредом.

– Од 18 часова планирана је и свечаност у ресторану Центра за културу, уз ломљење славског колача и славским обредом, а услиједиће и традиционално дружење просвјетних радника – рекла је Јовићева.

Славским обредима и приредбама, школска слава Свети Сава биће прослављена у свим дервентским школама.

„Просвјета“

Свети Сава је и крсна слава Општинског одбора Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“, а свечани пријем тим поводом биће одржан у недјељу, 28. јануара, у хотелу „Бисер“ у 16 часова.

Related posts

Настава за ученике Музичке школе од сутра у старој згради Гимназије

admin

„РИТАМ ЕВРОПЕ“ ДАНАС ЛОВИ ТАЛЕНТЕ

admin

Лука и Софија најчешћа имена

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još