ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Сигуран и топао дом свим корисницима

Геронтолошки центар у Дервенти у протекле двије године сигуран је и топао дом свим својим корисницима, махом старијим и немоћним особама, а то ће уз тимски рад и подршку локалне управе наставити да буде и у будућности.

Истакнуто је то данас на пригодном пријему који је организован поводом двије године од почетка рада ове установе.

Геронтолошки центар тренутно је друга кућа за 77 корисника о којим брине тим запослених на челу са вршиоцем дужности директора Борком Китићем.

– Иако сам на челу ове установе кратко, тек четири мјесеца, настојим уз све запослене да нашим корисницима створимо што љепши амбијент. Трудићемо се да са том праксом наставимо и убудуће. Такође, када се ради о пословању, морам да истакнем да посљедњег дана у мјесецу исплаћујемо све обавезе према запосленима. Борићемо се за сваког нашег корисника јер без њих установа не би могла да функционише – рекао је Китић подсјетивши да је много труда уложено у протеклом периоду, те да без процјене челних људи града данас установа не би постојала.

– Градоначелник и његови сарадници препознали су и процијенили да је Дервенти потребна једна оваква установа и без њих ни ми ни наши корисници не бисмо данас били овдје – додао је Китић.

Градоначелник Милорад Симић рекао је да није увијек било радости када је у питању Геронтолошки центар, али да је срећан што су бројни времешни суграђани из Дервенте и околних градова своје уточиште пронашли управо у овој установи.

– Било је тешко, много година се о овоме причало, али и радило. Било је ту и политике, донедавно и турбулентних дешавања, али без обзира на то настојали смо да урадимо све што је потребно да корисници добију сигурно мјесто за боравак. У овој причи су учествовале и институције БиХ и Република Српска, а највећи дио новаца издвојен је из нашег општинског, а касније и градског буџета. Добро је што смо на крају пронашли добро кадровско рјешење за директора, који руководи добрим тимом, а нашу подршку и разумијевање имате у границама у којима се то може. Установа доста добро функционише у овом јако озбиљном послу који мало ко хоће да прихвати – рекао је Симић истакавши да се нада да ће ова установа трајати дуги низ година.

Пријему је, између осталих, присуствовала и прва директорица установе Ђурђа Додиг Пијетловић која је руководству и запосленим пожељела успјех у даљем раду истакавши да је емотивно везана за Геронтолошки центар и да има пуно повјерење у њега, јер је и сама члана своје породице довела као корисника управо у ту установу.

Related posts

БОЉЕ ОСВЈЕТЉЕЊЕ НА 18 ЛОКАЦИЈА

admin

ДОДИК РЕИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА СНСД-А

admin

ПРЕДАВАЊЕ ЛОГОПЕДА У ПОНЕДЈЕЉАК У ОШ „19. АПРИЛ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još