Новости

Скупштина града
засједаће 11. априла

Одборници градског парламента на сједници заказаној за четвртак, 11. април, разматраће 35 тачака дневног реда, а међу којима су, између осталог, Приједлог плана коришћења средстава за подстицање развоја пољопривреде и села за ову годину, те годишњи извјештаји о раду јавних установа за прошлу годину.

Скупштински Колегијум на данашњој сједници утврдио је дневни ред на којем је и Приједлог одлуке о суфинансирању изградње канализационе мреже од стране корисника, Приједлог одлуке о утврђивању стандарда и критеријума за избор и именовање директора Центра за социјални рад и расписивање поновног конкурса за избор руководиоца ове јавне установе. Такође, предложено је и разрјешење вршиоца дужности директора ове установе и именовање на ову позицију.

Ријечи ће бити и о утврђивању стандарда и критеријума за избор и именовање једног члана Управног одбора Туристичке организације и чланова управе Геронтолошкиг центра, као и о расписивању конкурса за избор и именовање на ове позиције.

На наредном засједању биће ријечи и о извјештају о намјенском утрошку средстава посебних водних накнада за протеклу годину, те о извјештају о годишњем утрошку намјенских средстава од накнаде по основу продаје шумских дрвних сортимената за 2023. годину, као и информацији о стипендирању студената и ученика у школској 2023/2024. години.

Одборници ће разматрати и годишње извјештаје о пословању јавних установа Дом здравља, предшколске установе „Трол“, Центра за социјални рад, Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, Спортског центра, Центра за културу, Туристичке организације, Геронтолошког центра, те „Дервентског листа и Радио Дервенте“.

Такође, на другом овогодишњем засједању Скупштине града биће ријечи и о измјенама дијела Регулационог плана „Гаковац“, као и о неколико тачака из области имовинско – правних односа.

На приједлог предсједника парламента Бојана Радановића на дневни ред увршћена је и именовање Комисије за провођење поступка по јавном огласу за именовање једног члана Градске изборне комисије. Одборници ће разматрати и Приједлог одлуке о расписивању конкурса за избор и именовање члана Градске изборне комисије, као и извјештај о раду Правобранилаштва РС – Сједиште замјеника правобраниоца Добој за протеклу 2023. годину, те извјештај о раду Скупштине града Дервента и сталних радних тијела парламента, такође, за протеклу годину.

Related posts

САВЕЗ ОПШТИНА И ГРАДОВА: УСАГЛАШЕНЕ ЈЕДИНСТВЕНЕ МЈЕРЕ

admin

АСФАЛТИРАНА СТАЗА ПОРЕД ТЕРЕНА СА ВЈЕШТАЧКОМ ТРАВОМ

admin

Министар и директор
полиције посјетили Дервенту

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još