ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ТАЛЕНТОМ ДОСТОЈНО ПРЕДСТАВЉАЈУ СВОЈ ГРАД

Пробе за највеће дјечије музичко такмичење „Ритам Европе“ настављене су ове седмице у Дервенти, послије паузе коју је условила појава корона вируса, а подршку за троје дервентских представника упутио је и начелник општине Милорад Симић.

Плесни пар Ивана Симић и Срђан Јефтић, те Катарина Ћелић представљаће Дервенту на јединственој смотри младих талената, те имати прилику да се представе широј публици и промовишу свој град.

Симић је упутио пуну подршку младим Дервенћанима дервентским додавши да се нада да ће своју општину на такмичењу приказати у најбољем свјетлу.

–  Дервента је једна од 14 општина у Републици Српској која има представнике на овом такмичењу, такорећи, малој евровизији. Задовољство ми је што су дјеца из Дервенте међу учесницима и надам се да ће пјесму увјежбати и Дервенту достојно представити. Желим им сву срећу и поручујем да треба да знају да је добро побиједити, али је велика ствар и учествовати – рекао је Симић позивајући суграђане да, када буде познат термин телевизијског преноса и вријеме за гласање, подрже наше представнике.

У складу са концептом такмичења, плесни пар Ивана Симић и Срђан Јефтић представљаће Данску плесном тачком уз пјесмом „Only teardrops“, коју ће интерпретирати Катарина Ћелић.

Млади Дервенћани истичу да учешће у „Ритму Европе“ представља велику част и привилегију.

– Част нам је и задовољство што смо изабрани да на Радио – телевизији Републике Српске у највећем музичком такмичењу у Европи овога типа представљамо Дервенту. Представљаћемо Данску пјесмом „Only teardrops“ и надамо се високом пласману, а можда и побједи. Овом приликом желимо да позовемо све грађане Дервенте да гласају за нас кад гласање буде отворено на РТРС-у. Знамо шта значи бити дио овако великог телевизијског преноса и колико је велики терет на нама, али ћемо се потрудити да оправдамо очекивања и то ће публика имати прилику да види у телевизијском преносу – казали су учесници такмичења посебно се захваљујући општини и начелнику на подршци.

– Захваљујући нашем граду имамо шансу да доведемо РТРС и ово такмичење идуће године у Дервенту – казали су додавши да ће наступити на РТРС-у у телевизијском преносу „Ритма Европе“ уживо из града домаћина, Источног Сарајева.

Сво троје младих Дервенћана поручили су да је пјесма с којом ће се представити веома захтјевна, али да ће уз вјежбу и помоћ ментора настојати да испуне задатак. Посвећеност тренинзима и припремама за такмичење, те воља са којом су закорачили у „Ритам Европе“ засигурно ће донијети резултате.

Пробе

Из организације телевизијског преноса „Ритма Европе“ рекли су да ће ускоро бити познат тачан датум телевизијског преноса овог такмичења на РТРС, а темпо одржавања проба ће уједно диктирати и датум телевизијског преноса. Самих измјена у такмичењу, додају, за сада нема, али се организатори воде се препорукама које Влада РС и Министарство здравља и социјалне заштите РС пропишу у циљу очувања здравља.

Поклони

Троје младих Дервенћана обрадовали су начелника општине поклоном, односно заједничком фотографијом, а начелник је такође и за њих обезбиједио по знак пажње.

Related posts

Појачана контрола возача мотоцикала

admin

ПУНЕ РУКЕ ПОСЛА ЗА ВАТРОГАСЦЕ

admin

ДЕЛЕГАЦИЈА ДЕРВЕНТЕ ПРИСУСТВОВАЛА СВЕЧАНОСТИ У ВЕЛИКОЈ КЛАДУШИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još