Друштво

Усвојени програмски документи, чланарина поскупљује за марку

Скупштина Удружења пензионера на данашњој редовној сједници усвојили су извјештаје о раду и финансијском пословању и извјештај Надзорног одбoра за прошлу годину, као и планове за текућу годину, а донесена јеи одлука о повећању чланарине са три на четири марке.

Одлука о повећању чланарине наишла је на одобравање делегата, с тим да су присутни утврдили да ће одлука прије ступања на снагу проћи кроз процес јавне расправе, а која ће бити проведена у мјеснима заједницама.

Предсједник удружења Вељко Спасенић казао је да је ријеч о јединствном фонду кроз који у духу солидарности пензионери помажу једни другима.

– Удружење пензионера своје активности заснива углавном на томе да кроз вид солидарности и хуманости издваја чланарину, а приходи које прикупимо на тај начин  усмјерени су за погребнину у износу од 400 марака коју исплаћујемо као помоћ породицама преминулих чланова. Зато је једна од наших сталних тенденција омасовљење чланова. Удружење окупља 3.820 чланова, што је око 90 одсто пензионера под истим кровом – рекао је Спасенић истакавши подршку града које ово удружење има.

– Захвални смо за подршку, разумијевање и финансирање од стране локалне заједнице која нам издваја одређени износ средстава који ми користимо искључиво за помоћ нашим најугроженијим пензионерима, тачније за субвенције за лијекове и електричну енергију, а која је за прошлу годину износила 60.000 КМ – казао је Спасенић истакавши да су 364 члана били помогнути субвенцијама за електричну енергију, док је 312 чланова примило помоћ за лијекове.

Сједници Скупштине Удружења пензионера присуствовао је замјеник градоначелника Синиша Јефтић и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић, те предсједник Скупштине регионалног одбора Удружења пензионера Рајко Глигорић.

Related posts

Воћари да заштите засаде од мраза

admin

Редовна вакцинација враћа
велики кашаљ у заборав

Derventski List

ОСНОВЦИ УЖИВАЛИ УЗ „ЧАРОБНУ ШУМУ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još