ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Успјехе нису умањили специфични услови рада

Даном ученичких постигнућа ученици и запослени у Основној школи „Никола Тесла“ данас су обиљежили крај школске 2021/2022. године, а на свечаности у Центру за културу, представљени су најбољи ученици, а дио осталих ђака учествовао је на приредби.

Ученицом генерације проглашена је Маја Поповић, док је у Музичкој школи то Дора Сибинчић, а осим њима, дипломе су уручене и „вуковцима“ Ведрану Мерћепу, Илији Ковачевићу, Мартини Аксентић, Ксенији Попадић и Милици Субић.

Честитавши ученицима и наставницима постигнуте успјехе, директор школе Љубиша Ђурић истакао је да је задовољан како је протекла школска година, нарочито када се узме у обзир у каквим условима се радило.

– Специфични услови у којима смо радили дају додатни значај успјесима наших ученика на такмичењима, како на општинским, тако и на регионалним и републичким. Захвалан сам свим ученицима, наставницима и родитељима што су истрпили велики терет наставе у специфичним условима и свему ономе што је пратило наставни процес у протеклој школској години – рекао је Ђурић додавши да због недостатка временских и просторних услова у овој школској години није било додатне наставе и секција.

Додао је да је ове године у централној школи наставу похађају 880 ученика, као и 46 ђака у подручним школама. Од тога, 99 је завршило основно образовање.

– Сви они су завршили деветогодишње школовање са позитивним успјехом. Надам се да ћемо што прије да се вратимо у објекат наше школе како би успјеси ђака били још већи, а услови бољи – рекао је Ђурић.

Свечаности поводом завршетка школске године присуствовали су и предсједник Скупштине града Бојан Радановић, представници Градске управе и јавног живота Дервенте.

Такмичења

На свечаности је истакнуто да су ученици ОШ „Никола Тесла“ освојили прва мјеста на већини општинских такмичења, а најбољи резултат остварила је Ања Сибинчић освојивши прво мјесто на епархијском и друго на републичком такмичењу из вјеронауке. Андреј Душанић био је 14. на републичком из информатике, Маја Поповић такође се пласирала на републичко такмичење из математике. Успјеси су пратили и спортске екипе, па су значајне резултате остварили фудбалери, а рукометаши и рукометашице освојили су треће и друго мјесто на регионалној смотри знања.

 

Related posts

У Дервенти пронађена лабораторија за узгој марихуане

admin

НАЈМЛАЂИ УЖИВАЛИ У „ПЕЂОЛИНИЈЕВИМ“ ШАЛАМА

admin

Честитке и украси чекају да дамама измаме осмијех

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još