Друштво

УЧЕНИЦИ „ОЖИВЉАВАЛИ“ И ЗБРИЊАВАЛИ ПОВРИЈЕЂЕНЕ

Подмладак Црвеног крста извео је данас испред Основне школе „Никола Тесла“ показну вјежбу у пружању прве помоћи повријеђеним особама у саобраћаној или у другим несрећама.

Ђаци су своје вјештине показали у оквиру обиљежавања Свјетског дана прве помоћи, а секретар ОО Црвеног крста Радислав Кујунџић казао је да су ученици том приликом, између осталог, приказали и реанимацију повријеђене особе.

– Важно је најприје предузети сигурносне мјере, тачније, позвати помоћ, провјерити животне функције, затим пружити помоћ особи без свијести, особи која има проблеме с дисањем или циркулацијом. Такође, неопходно је и зауставити јако крварењем, те збринути опекотине и ране – рекао је Кујунџић.

Поред тога, Кујунџић је додао да би сви грађани требало да имају активну улогу у спречавању и припреми за потенцијалне несрећне случајеве.

– Значај познавања прве помоћи је немјерљив. Сви смо ми у одређеној мјери угрожени, али и сви имамо могућност, како дјеца, тако и одрасли, да научимо пружити прву помоћ и тако спасити нечији живот  – истакао је Кујунџић.

Related posts

Идућих дана хладније

Derventski List

Око славске свијеће окупити само породицу

admin

СЛАТКИШИ И ИГРАЧКЕ ЗА ЧЛАНОВЕ „СУНЦА“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još