Друштво

У бутицима никада мање купаца

Знатно нижи промет у протеклој години забиљежили су и дервентски бутици, а као главног кривца трговци наводе пандемију корона вируса, која је измијенила начин пословања, али и приоритете купаца.

У дервентским продавницама одјеће и обуће казали су да су у великој мјери оштећени мјерама које су надлежни доносили, јер су били принуђени да затворе објекте, а потом и да забране пробавање одјеће и обуће. Неодржавање матурских забава, свадби, крштења и других прослава задало је значајан ударац овој бранши.

У бутику „Стил“ су казали да је протеклих мјесеци изостала продаја свечане гардеробе, која се раније наручивала и по неколико мјесеци унапријед.

– Имамо заиста широк асортиман обуће и одјеће за мушкарце, жене, али и за дјецу. Чињеница је и да имамо мноштво робе која чека да буде изложена када буде дозвољено организовање весеља. Посла јесте било тек толико да није упитан опстанак, али чињеница је да су суграђани куповали само основне ствари – казали су у овом бутику додајући да је додатни хендикеп и изостанак дијаспоре, која је до сада имала значајну улогу у њиховом промету.

Власник бутика „Мис“ Боро Ћорић казао да је у њиховом случају једини спас што послују у свом простору и да би у супротном били приморани да ставе катанац на врата.

– Набавка нове гардеробе нам свакако није у плану, јер је остао цијели контингент од претходне године. Ипак, све док смо у стању да измирујемо обавезе према радницима и према држави, ситуација је прихватљива – казао је Ћорић додавши да није вријеме да се кука, јер се памте и много гора времена.

У радњама које послују у „Retail Parku“ тврде да посла има, те да су имали неколико таласа снижења која су купци искористили за куповину.

– Протекла година је била солидна, а разлог је што смо проширили радњу и вјерујем да бисмо у супротном биљежили можда и губитке, јер у периоду када је било забрањено да се одјећа проба прије куповине, промета уопште није било – истакли су у једном од бутика додајући да се поприлично осјети изостанак купаца из дијаспоре.

Related posts

И овог прољећа пажљиво
улажу у сваку бразду

Derventski List

Даривање крви 16. марта

Derventski List

Цијене товљеника мирују

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još