НовостиРС-РЕГИЈА

У септембру исплата 750 КМ вишечланим породицама

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић најавио је да ће у септембру септембру почети и исплата мјесечне помоћи од 750 КМ за породице са четворо и више дјеце у којима је један од родитеља незапослен, а током овог мјесеца незапосленој дјеци погинулих бораца бити исплаћено 1.000 КМ.

Он је навео да ће исплата помоћи за вишечлане породице почети чим се прикупе подаци посредством удружења која окупљају породице са четворо и више дјеце.

– До краја године ова средства ће бити исплаћивана као једнократна помоћ, јер је потребно измијенити неколико закона, што ће се радити наредних мјесеци, након конституисања новог сазива Народне скупштине – рекао је Вишковић за РТРС.

Он је поновио да је одлука о исплати мјесечне помоћи породицама са четворо и више дјеце, којих има око 1.300, донесена као једна од мјера пронаталитетне политике у Републици Српској.

– Република Српска је стабилна, ликвидна и чињеница је да имамо добру финансијску позицију и да можемо све ово финансирати – нагласио је Вишковић.

Он је рекао да није искључена могућност да новчана помоћ буде уведена и за породице са троје дјеце у којима је један од родитеља незапослен.

Говорећи о инфлацији, Вишковић је навео да је Влада Српске код креирања буџета предвидјела инфлаторна кретања у овој години, те да је адекватно реаговала, између осталог, и повећањем плата и пензија.

Он је подсјетио да је Влада издвојила средства и за исплату помоћи младима, пензионерима и борачким категоријама.

Премијер је истакао да Република Српска биљежи раст прихода од пореза.

– Та средства од раста прихода вратили смо нашим грађанима – рекао је Вишковић и додао да Српска биљежи рекордан број запослених и већу просјечну плату у односу на ФБиХ.

(РТРС)

Related posts

Од 1. јула туристички ваучери у РС

admin

Због мита ухапшена
три полицајца из Дервенте

Derventski List

У СТАНАРИМА ПРОНАЂЕН АРСЕНАЛ ОРУЖЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još