Друштво

Хуманошћу уљепшавају празнике суграђанима

Коло српских сестара „Царица Милица“ и ове године настоји да уљепша празнике онима којима је помоћ потребна, а свој допринос могу да дају сви суграђани током божићне акције прикупљања намирница која је у току.

Сви који су у прилици да помогну, намирнице и хигијенске потрепштине могу да оставе у Саборном храму Успења Пресвете Богородице до 31. децембра, сваким даном, осим понедјељком, у периоду од осам до 16 часова.

– Намирнице суграђани могу оставити и у корпама које су постављене у маркетима „Корт“ и „Ђурић“ – казали су у колу додајући да уколико неко није у могућности да остави или донесе пакет са потрепштинама, може да контактира чланице кола на број телефона 065/882-265.

– Осим божићне акције, планирано је да на Бадњи дан испред Саборног храма и испред цркве Преображења Господњег у Новом насељу буде одржан базар на којем ће бити изложени производи домаће радиности наших чланица, а радионице на којима правимо ручне радове се већ одржавају у планираним терминима – додали су из кола.

Свој допринос акцији коју организује коло дао је дервентски спортиста Душан Марић и полазници његовог „BodyArt Fitness“ клуба.

Подјела прикупљених намирница биће организована у седмици пред Божић.

Светосавски бал

У Колу српских сестара увелико кују планове за организацију хуманитарног Светосавског бала, који би, колико не буде пооштравања епидемиолошких мјера, требало да буде одржан крајем јануара идуће године.

Related posts

Успјешно спаја право и књижевност

admin

„Просвјета“ бира најљепше рукописе ћириличног писма

admin

У библиотеци од марта добро познате радионице

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još