Култура

Шетајући од лика до лика одушевила публику

Монодрама „Десет напрема један“ ауторке Татјане Кецман, која се нашла и у улози протагонисте, пред дервентску публику изнијела је комични дух позоришта, а представа која почива на савјетима и отјелотворењу десет карактера жена одушевила је Дервенћане.
Представа која већ више од деценију одушевљава публику, настала је, како истиче сама ауторка, управо са тим циљем.
– Реч је о представљању десет скица за лик, десет случајева, а настала је на другој години академије пре неких 15 година, када се ради скица за лик. Тај период је нама глумцима најлепши, а тада смо сви приметили да су људи жељни смеха и представа је буквално почивала на томе да би изазвала смех код публике. Дакле, ништа претенциозно и то је вероватно и разлог зашто живи оволико дуго – казала је Кецманова додавши да није могла ни да сања да ће представа бити толико играна.
– Када сам је креирала, нисам могла сањати колико ћу је играти, просто је питка, забавна и доста тражена. Људи воле те кратке резове, да виде карактере који се смењују – објаснила је Кецманова.
Дервентској публици ова српска глумица позната је по својим филмским и телевизијским улогама, а најавила је да се „кувају“ и неки нови пројекти који би лако могли да се свиде публици на прво гледање.
– Тренутно се радујем, то би некако ставила на прво место, да ће на јесен почети емитовање серије „Бунар“ која је снимана прошле године и мислим да ће бити једна од бољих, другачијих и необичнијих прича. Такође, следећег месеца почињемо са снимањем серије „Певачица“, радим и на пројекту са колегиницом Аном Лечић, а ради се о представи која је адаптирана прича Мрожевкових „Емиграната“, као и на једном филму – најавила је Кецманова.

Представа „Десет напрема један“ изведена је у Народној библиотеци.

Related posts

КИША ОДГОДИЛА ПОСЉЕДЊЕ ИЗДАЊЕ „АРТ СЦЕНЕ“

admin

ПРЕМИНУО ЗОРАН РАНКИЋ, ПОПАРА ИЗ „СРЕЋНИХ ЉУДИ“

admin

Бесплатан упис у библиотеку 23. априла

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još