ИЗДВОЈЕНОНовости

16 година рада крунисано новим мандатом

Уручењем увјерења о додјели мандата Централне изборне комисије БиХ начелнику општине Милораду Симићу озваничен je почетак његовог петог мандата на челу општине.

Симић је истакао да је освајањем новог мандата крунисан његов шеснаестогодишњи рад на напретку и развоју Дервенте.

– Пуних 16 година радити посао начелника, радити на остваривању бољег живота и стварања боље Дервенте није мала ствар, а добити могућност да тај посао радим и у идуће четири године, је готово историја – рекао је Симић захваливши свим Дервенћанима коју имају повјерења у њега.

– Вјерујем да ће Дервента препознати и забиљежити и да ће једног начелника, ускоро надам се градоначелника, уписати у анале своје историје – рекао је Симић захваливши и свим сарадницима са којима је раме уз раме постигао све успјехе који данас красе Дервенту.

– Посебно хвала уваженом пријатељу и предсједнику СНСД-а Милораду Додику који ми је указао повјерење да се кандидујем по пети пут, што је било јако ризично, као и мом сараднику и пријатељу Игору Жунићу који је био на челу Изборног штаба у Дервенти. Вјерујем да смо цијели изборни процес и све што му је претходило изнијели ваљано, поштено и коректно. Хвала и онима који се нису опредијелили за мене, већ за мог ривала, који се борио да Дервенти да нешто ново и коме такође желим да честитам на освојеном броју гласова, јер то није мала ствар – оцијенио је Симић подсјетивши на резултате које је Дервента постизала 16 година у континуитету.

– Резултати стоје иза нас, и Дервента је заузела мјесто на пијадесталу успјешних локалних заједница у Републици Српској. Од веома неразвијене и девастиране општине, подигли смо параметре и остварили резултате који се не биљеже често у БиХ, али и шире. Данас имамо 7.000 запослених, 824 привредна субјекта, од тога 32 иностране компаније, извоз тежак 13.000 марака по глави становника, што је за многе мисаона именица, док укупан извоз износи 335,5 милиона. Ово је Дервента којом се сваки наш грађанин треба поносити – рекао је Симић додавши да се град и село равномјерно развијају, подсјетивши да је пола територије општине опскрбљено питком водом, а велики дио покривен асфалтом.

– Преостаје нам само да и даље радимо, и да као и до сада, заједно са својим суграђанима чинимо смо Дервенту љепшом, бољом да би нам свима била понос – казао је Симић.

Општинска

изборна комисија

Предсједник Општинске изборне комисије Цвијо Аничић казао је да је свечана церемонија преузимања увјерења о додијељеним мандатима изостала због тренутне епидемиолошке ситуације, због чега је Општинска изборна комисија преузела цертификате од ЦИК-а, како за начелника општине, тако и за одборнике.

– Неколицина одборника вратила је своје мандате због сукоба интереса – рекао је Аничић додајући да очекује да ће се у скорије вријеме створити услови за конституисање Скупштине општине, избор предсједника Скупштине и замјеника начелника општине, те именовање начелника одјељења Општинске управе.

Related posts

Подршка Владе вјетар у леђа модернизацији производње и запошљавању

admin

РАТ, СТРАДАЊЕ И ГЛАД ВЈЕЧНО УРЕЗАНИ У СЈЕЋАЊЕ

admin

Земуновић опозван са функције
предсједника парламента

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još