EкономијаИЗДВОЈЕНО

„Вокел“дио привредне
разгледнице Дервенте

Компанија „Вокел“, која успјешно послује већ 35 година широм БиХ, отворила је данас врата 15. изложбено – продајног салона и то у Жељезничкој улици у Дервенти.

Ова компанија основана је 1989. године, а данас обједињује седам дјелатности укључујући керамику, водоматеријал, климатизацију, централно гријање, санитарије, ламинате и паркете, а њихови производи осим у сједишту у Посушју, купци могу да пронађу у објектима у Брчком, Сарајеву, Бањалуци, Ливну, Требињу, Бијељини, Мостару, Бихаћу, Приједору, Босанској Крупи, Јајцу, Санском Мосту, Тузли, те у Хрватској и Црној Гори.

Компанија сарађује са више од 220 дугогодишњих партнера и запошљава више од 350 радника, а у отвореном објекту у Дервенти запошљава 15 радника и на својствен начин доприноси слици дервентске привреде.

Градоначелник Милорад Симић поздравио је власнике компаније породицу Лончар, пожеливши „Вокелу“ добродошлицу у привредну породицу града на Укрини.

– Овај град слови за пожељну средину за пословање и тековина којом се поносим је да смо створили толеранцију, средину гдје се радо дође и одлази са осмијехом, а понеки, што је велики понос, и остану. Дервента је једно мало привредно чудо гдје ради више од 900 привредних субјеката од којих 216 привредних друштава и пољопривредника, носимо 15.000 марака извоза по глави становника. Да посла у Дервенти има показује 7.000 запослених и то на шта смо поносни да је ту велики број домаћих привредника, али наравно пружимо руку и страним компанијама из Аустрије, Италије, Њемачке, и Кине – казао је Симић.

Власник „Вокела“ Петар Лончар казао је да је новоотворени центар у Дервенти 15. објекат „Вокела“ у БиХ.

– „Вокел“ је доста ентузијастично дошао у Дервенту, без много калкулација, правећи један свјетски реномиран објекат и гарантујем вам да је овај, 15. објекат у БиХ, један од најљепших „Вокелових“ пословница. „Вокел“ успјешно послује већ 35 година, данас је лидер у бранши керамике, санитарија, централног гријања, климатизације и водоинсталације и вјерујем да овим крајевима можемо донијети много доброг, као што и наш слоган каже „цијели свијет на једном мјесту“ као што уистину и јесте јер нудимо робу из цијелог свијета – казао је Лончар додавши да је ова инвестиција вриједна готово пет милиона.

– Тренутно имамо 15 запослених, а значајна је инвестиција и са финансијске стране, јер је премашила првобитних предвиђаних четири милиона и мислим да је Дервента један од најмањих градова који има овакав „Вокел“ центар. Свакако, Дервенту смо изабрали „по срцу“, јер су у обзир долазили и Модрича, Добој и Прњавор – додао је Лончар.

Предсједник управе компаније Јопип Кнезовић истакао је да „Вокел“ посебним не чине само пословни успјеси, него и људи који свакодневно доприносе овој компанији.

– Без повјерења и подршке свих наших вјерних запосленика, купаца, сарадника, инвеститора и свих других не бисмо били ту гдје јесмо, а овај објекат је плод рада и знања људи са нашег подручја на шта смо изузетно поносни и захвални – казао је Кнезовић.

Програм отварања уљепшао је наступ чланова СКУД-а „Дервента“, а у вечерњим часовима концерт Раде Манојловић.

Донације

Отварање нове „Вокелове“ пословнице обогатило је и хумано дјело компаније у знак солидарности и подршке и то кроз донацију чекова у вриједности од по 5.000 КМ Удружењу родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних особа „Сунце“ и Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“.

Related posts

НАЈМЛАЂИ ДЕРВЕНЋАНИ ОСМИЈЕСИМА ОБОЈИЛИ ГРАД

admin

Омикрон узео маха и у Дервенти

admin

ПРЕДСТАВЉЕН МОБИЛНИ СИСТЕМ ЗА ДЕТЕКЦИЈУ СИМПТОМА ВИРУСА КОРОНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još