ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПЈЕШАЧКИ ПЛАТО ЗА БЕЗБЈЕДАН ПУТ ДО ШКОЛЕ

Поред Основне школе „Никола Тесла“, односно у Улици Стевана Немање, почела је изградња издигнутог платоа какав већ постоји испред ОШ „19. април“, а циљ је повећање безбједности дјеце и свих учесника у саобраћају.

Ради се о реализацији пројекта „Успори поред школе 2“ Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, која је прихватила приједлог дервентског Савјета за безбједност саобраћаја. Ова Агенција у сврху изградње платоа обезбиједила је дио новца, а дио је издвојен из општинског буџета.

– Осим издигнутог платоа који ће бити својеврстан пјешачки прелаз, пројектом је предвиђено да буде постављена и заштитна ограда, као и свјетлосни трептачи. Код ОШ „19. април“ крајем 2017. године изграђен је плато издигнут изнад коловоза у дужини аутомобила, што се показало као добра пракса, па смо по угледу на то одлучили да и у близини ове школе направимо такав један објекат – истакли су у Одјељењу за стамбено-комуналне послове.

Нови пјешачки плато омогућиће безбједније кретање ученика и наставника школе, али и свих пјешака који се крећу том улицом.

Директор ОШ „Никола Тесла“ Љубиша Ђурић каже да је значај реализације тог пројекта утолико већи јер овој школи гравитира 980 основаца.

– У складу с тим, планирано је да школа отвори капију према том платоу, тако да ученици могу с те стране улице да уђу у школско двориште. То је врло значајно како за ђаке, тако и за родитеље – истакао је Ђурић захваливши се представницима општине и предсједнику Савјета за безбједност саобраћаја Синиши Ђекићу, који су уложили огроман напор и труд како би овај пројекат био реализован.

Радови

Извођач радова је предузеће „Геокоп“, а иако је за реализацију пројекта планиран мјесец, очекује се да радови буду завршени у још краћем року.

Related posts

Могуће дуже радно вријеме угоститељских објеката током празника

admin

ПЕЋИЋЕВА ДОНАЦИЈА ОБОГАТИЛА ШКОЛСКУ БИБЛИОТЕКУ

admin

Првих дана прољећa у Српској топло

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još