ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПЈЕШАЧКИ ПЛАТО ЗА БЕЗБЈЕДАН ПУТ ДО ШКОЛЕ

Поред Основне школе „Никола Тесла“, односно у Улици Стевана Немање, почела је изградња издигнутог платоа какав већ постоји испред ОШ „19. април“, а циљ је повећање безбједности дјеце и свих учесника у саобраћају.

Ради се о реализацији пројекта „Успори поред школе 2“ Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, која је прихватила приједлог дервентског Савјета за безбједност саобраћаја. Ова Агенција у сврху изградње платоа обезбиједила је дио новца, а дио је издвојен из општинског буџета.

– Осим издигнутог платоа који ће бити својеврстан пјешачки прелаз, пројектом је предвиђено да буде постављена и заштитна ограда, као и свјетлосни трептачи. Код ОШ „19. април“ крајем 2017. године изграђен је плато издигнут изнад коловоза у дужини аутомобила, што се показало као добра пракса, па смо по угледу на то одлучили да и у близини ове школе направимо такав један објекат – истакли су у Одјељењу за стамбено-комуналне послове.

Нови пјешачки плато омогућиће безбједније кретање ученика и наставника школе, али и свих пјешака који се крећу том улицом.

Директор ОШ „Никола Тесла“ Љубиша Ђурић каже да је значај реализације тог пројекта утолико већи јер овој школи гравитира 980 основаца.

– У складу с тим, планирано је да школа отвори капију према том платоу, тако да ученици могу с те стране улице да уђу у школско двориште. То је врло значајно како за ђаке, тако и за родитеље – истакао је Ђурић захваливши се представницима општине и предсједнику Савјета за безбједност саобраћаја Синиши Ђекићу, који су уложили огроман напор и труд како би овај пројекат био реализован.

Радови

Извођач радова је предузеће „Геокоп“, а иако је за реализацију пројекта планиран мјесец, очекује се да радови буду завршени у још краћем року.

Related posts

Српски језик и моралне
вриједности сачувати од аномалија

Derventski List

Предсједник РС за Стару
цркву донирао 100.000 КМ

Derventski List

Дервенти трећи пут узастопно позитиван ревизорски извјештај

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još