ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПОЗОВИТЕ ДОМ ЗДРАВЉА АКО СТЕ БИЛИ У ПОДРУЧЈИМА ЗАХВАЋЕНИМ КОРОНОМ

Из дервентског Дома здравља позвали су све особе које су у посљедњих 14 дана боравиле у сјеверном дијелу Италије, покрајине Ломбардија и Венето, те Кини, Јужној Кореји, Ирану или су било гдје дошле у контакт са особом која је обољела од инфекције изазване корона вирусом, да се јаве Хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља на број телефона 053/331-023 локал 112 ради добијања потребних информација, те да не долазе у ову здравствену установу.

Ради се о мјерама које се проводе у складу са препорукама Свјетске здравствене организације и Института за јавно здравство Републике Српске у вези са појавом новог корона вируса у блиском окружењу.

– Особама које су у наведеном периоду боравиле у некој од поменутих земаља, препоручује се да 14 дана од дана напуштања ових подручја, односно контакта са обољелом особом, буду у кућној изолацији уз минимум контаката – саопштено је из Дома здравља наглашавајући да ако се у наведеном периоду јаве повишена температура, кашаљ, отежано дисање да не долазе у здравствену установу.

– У овом случају потребно је позвати свог породичног љекара, станицу Хитне медицинске помоћи или Хигијенско-епидемиолошку службу Дома здравља како би им се обезбедио медицински третман без угрожавања здравља осталих пацијената – истиче се из саопштењу.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 59 лица која су допутовала са подручја захваћених вирусом корона без симптома болести, саопштено је из Института за јавно здравство РС.

Ипак, у РС до сада није било пријављених обољелих од корона вируса, а љекари поручују да нема разлога за панику.

Related posts

Од данас раде баште кафића, дио ученика од уторка у школама

admin

У Пољу стасала
нова црква

Derventski List

ЋАНА, ВАТРОМЕТ И КУВАНО ВИНО НА ТРГУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još