Uncategorized @bsДруштво

Изложено око 400 примјерака
украсних голубова и живине

На седмој Међународној изложби украсних голубова и патуљастих врста живине, која је данас отворена у Стручној и техничкој школи, 30 излагача представило је око 400 примјерака.
Домаћин изложбе је Спортско удружење за одгој и заштиту ситних животиња „Хоби“ чији предсједник Милован Мартић казао да су своје примјерке изложили излагачи из Црне Горе, Републике Српске, Мађарске и ФБиХ.
-Ово је изложба специјалка комаромских голубова, „Бачки превртач“, „Турске мардине“ и патуљасте кокинкине. Због скученог простора имамо око 30 излагача, што је довољно за нашу средину, а некада смо раније имали и много више – казао је Мартић наглашавајући да је изложбу подржала Градска управа и други донатори.
-Данас је оцјењивачка изложба, а сутра је на програму продајна изложба. Вриједност изложених експоната креће се од 500 до 1.000 евра – рњкао је Мартић.
Међународни судија и инструктор за голубове Владимир Ковачић из Сремске Митровице оцијењује изложене примјерке, а Дервенћанин Мухамед Златаревић изложио је 15 експоната, а голубарством се бави од седме године.
-Мађарски голуб је најтраженији и најтеже их одржавати, а таквих имам 50 комада.

Related posts

Полицајци и „Троловци“ заједно регулисали саобраћај

admin

Хуманошћу боје
празничне дане

Derventski List

Због неодговорности грађана букнуло више пожара

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još