Uncategorized @bsДруштво

Изложено око 400 примјерака
украсних голубова и живине

На седмој Међународној изложби украсних голубова и патуљастих врста живине, која је данас отворена у Стручној и техничкој школи, 30 излагача представило је око 400 примјерака.
Домаћин изложбе је Спортско удружење за одгој и заштиту ситних животиња „Хоби“ чији предсједник Милован Мартић казао да су своје примјерке изложили излагачи из Црне Горе, Републике Српске, Мађарске и ФБиХ.
-Ово је изложба специјалка комаромских голубова, „Бачки превртач“, „Турске мардине“ и патуљасте кокинкине. Због скученог простора имамо око 30 излагача, што је довољно за нашу средину, а некада смо раније имали и много више – казао је Мартић наглашавајући да је изложбу подржала Градска управа и други донатори.
-Данас је оцјењивачка изложба, а сутра је на програму продајна изложба. Вриједност изложених експоната креће се од 500 до 1.000 евра – рњкао је Мартић.
Међународни судија и инструктор за голубове Владимир Ковачић из Сремске Митровице оцијењује изложене примјерке, а Дервенћанин Мухамед Златаревић изложио је 15 експоната, а голубарством се бави од седме године.
-Мађарски голуб је најтраженији и најтеже их одржавати, а таквих имам 50 комада.

Related posts

За полицијску обуку припремају се четири Дервенћанке

admin

Медицинари обиљежавају свој дан

admin

Хор „Мозаик“ позива суграђане да им се придруже

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još