Друштво

Делегација школе „К.К. Грота“
посјетила Дервенту

Представнице најстарије и највеће школе за образовање слијепе и слабовиде дјеце у Руској Федерацији „К.К. Грота“ у Санкт Петерсбургу замјеница директора Свјетлана Александровна Никитина и замјеница директора и менаџер Марина Артамонова бораве у посјети Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“

Гошће су данас обишле просторије школе, те се упознале са разним активностима и методима рада ове установе, а заједно са директором Владаном Поповићем и сарадницима састали су се и са градоначелником Милорадом Симићем.

Ријеч је о узвратној посјети, након што је делегација „Будућности“ протеклог децембра боравила у Русији, а уједно је и прилика за усаглашавање наставка размјене искустава и потписивање уговора о званичној сарадњи.

– Ова посјета је прилика за размјену искустава, начина рада те да делегација руске школе обиђе просторије, те да се упознају са методама рада и асистивном технологијом, а такође један од циљева је и потписивање споразума о званичној сарадњи који ће бити потписан сутра у просторијама Министарства здравља и социјалне заштите РС. Током боравка замјеница директора руске школе угостићемо и представнике школе „Вељко Рамадановић“ из Београда тако да ћемо отпочети и трилатералну сарадњу између наше три установе – објаснио је Поповић додавши да су планови за наставак сарадње усаглашавани у правцу заједничких семинара и активности.

– Ту је негдје и идеја за размјену ученика, односно да наши ученици иду у посјету школи у Русији и да ми угостимо њихове ученике. Тако да долазимо и у домен размјене културне сарадње – рекао је Поповић.

Представнице руске школе истакле су да по први пут бораве у Републици Српској, а да су први утисци показали да су њихови домаћини врло гостољубиви.

– Наше методе рада према правилима система за образовање и васпитање особа са оштећењем вида се мало разликују, али то није препрека за обје наше установе да из искуства кроз сарадњу ријешимо наше проблеме. Активности којима смо присуствовале и у којима смо радо учествовале са дјецом биле су врло занимљиве а посебно је импресиван ниво добродошлице коју су нам пружили и ученици, као и руководство установе и града – казале су представнице школе.

Related posts

Паљење ватре на отвореном изузетно опасно

admin

Рок за пријаве продужен до 4. новембра

admin

Лабораторијске анализе
од 1. априла још доступније

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još