Друштво

Делегација школе „К.К. Грота“
посјетила Дервенту

Представнице најстарије и највеће школе за образовање слијепе и слабовиде дјеце у Руској Федерацији „К.К. Грота“ у Санкт Петерсбургу замјеница директора Свјетлана Александровна Никитина и замјеница директора и менаџер Марина Артамонова бораве у посјети Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“

Гошће су данас обишле просторије школе, те се упознале са разним активностима и методима рада ове установе, а заједно са директором Владаном Поповићем и сарадницима састали су се и са градоначелником Милорадом Симићем.

Ријеч је о узвратној посјети, након што је делегација „Будућности“ протеклог децембра боравила у Русији, а уједно је и прилика за усаглашавање наставка размјене искустава и потписивање уговора о званичној сарадњи.

– Ова посјета је прилика за размјену искустава, начина рада те да делегација руске школе обиђе просторије, те да се упознају са методама рада и асистивном технологијом, а такође један од циљева је и потписивање споразума о званичној сарадњи који ће бити потписан сутра у просторијама Министарства здравља и социјалне заштите РС. Током боравка замјеница директора руске школе угостићемо и представнике школе „Вељко Рамадановић“ из Београда тако да ћемо отпочети и трилатералну сарадњу између наше три установе – објаснио је Поповић додавши да су планови за наставак сарадње усаглашавани у правцу заједничких семинара и активности.

– Ту је негдје и идеја за размјену ученика, односно да наши ученици иду у посјету школи у Русији и да ми угостимо њихове ученике. Тако да долазимо и у домен размјене културне сарадње – рекао је Поповић.

Представнице руске школе истакле су да по први пут бораве у Републици Српској, а да су први утисци показали да су њихови домаћини врло гостољубиви.

– Наше методе рада према правилима система за образовање и васпитање особа са оштећењем вида се мало разликују, али то није препрека за обје наше установе да из искуства кроз сарадњу ријешимо наше проблеме. Активности којима смо присуствовале и у којима смо радо учествовале са дјецом биле су врло занимљиве а посебно је импресиван ниво добродошлице коју су нам пружили и ученици, као и руководство установе и града – казале су представнице школе.

Related posts

РАДНИ ДАН ДЕМИНЕРА ИСПУЊЕН РИЗИКОМ И БЛИСКОШЋУ

admin

Резултати јунског уписног рока у СШЦ „Михајло Пупин“

admin

Божићни базар данас
испред Саборног храма

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još