Спорт

„Дервента“ изборила нову рунду

Одбојкашки клуб „Дервента“ данас је био домаћин једног од турнира Кадетског првенства Републике Српске, a поред домаћина у првом кругу такмичења учествовали су и „Укрина“ из Прњавора и „Слога“ из Добоја.
У првој утакмици такмичарског дана састали су се „Дервента“ и „Укрина“, и то гости у подмлађеном саставу. Улогу фаворита екипа „Дервенте“ оправдала је доминантном игром у сва три сета, и резултатом 3:0 (25:8, 25:14, 25:15) савладала је гошће.
Наредни дуел играле су екипе „Слоге“ и „Укрине“ и у тој утакмици „Укрина“ је била аутсајдер, али је пружила много бољи отпор. Иако су изгубиле 0:3 (21:25, 16:25, 11:25), ипак су показале да је пред њиховим дјевојкама лијепа будућност.
Последњи меч, својеврсно финале, јер је побједник те утакмице освајао прво мјесто и улазницу за наредну рунду такмичења, играле су одбојкашице „Дервенте“ против Добојки.
Очекивао се неизвјестан меч, са квалитетном одбојком, и екипе су се и побринуле да испуне очекивања публике.
Од почетка је била велика борба за сваки поен, али се до средине сета ниједна од екипа није могла одвојити на предност већу од два поена. Гошће су константо имале минималну предност, до резултата 14:15, а онда са одличном игром у одбрани и пар одличних контра – напада преко капитена Ксение Попадић домаћи тим прави серију 6:1 и у кључном тренутку сета одлази на тепко достижну предност 20:16. Гошће су покушале на све начине да се врате, али је сет ипак припао домаћој екипи 25:21.
Други сет другачија прича. Одличан улазак у сет домаћих, добра игра у пољу, и брзо је „Дервента“ имала пет поена предности. Та предност је до краја сета сачувана, гошће ни у једном тренутку нису имале прилику да се врате (25:20).
Трећи сет пресликан као први. Неизвјесна борба за сваки поен, у којој се у почетку гошће боље сналазиле, повеле 13:15, али је опет капитен Ксениа Попадић сјајном одбраном и нападом преокренула све у корист домаће екипе и донијела предност 20:18. Предност недовољна да се зна побједник, али у том тренутку је моментум био на страни домаћих. Последњу сламку спаса узима тренер гостију, и након тајмаута, потпуно су преокренули резултат и повели 20:22. За нови преокрет домаће одбојкашице нису имале снаге, сет је завршен 22:25 у корист гостујуће екипе.
Четврти сет је почео слабом игром „Дервенте“, али је концентрација ипак била на страни домаћих. Екипа „Слоге“ није имала више снаге да издржи све нападе домаћег тима, и сет је ријешен резултатом 25:11.
На крају, побједом 3:1, домаћа екипа „Дервенте“ се пласирала у наредну рунду Кадетског првенства, а када се одиграју и утакмице у осталим групама, биће познати и остали учесници друге рунде.

Related posts

Рукометни клуб пали
моторе за нову сезону

Derventski List

Бронза вјетар у леђа за нове успјехе

admin

У Дервенти стартује шампионат БиХ у мото – кросу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još