ИЗДВОЈЕНОКултура

„Женски разговори“ побрали овације

Просторије Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ вечерас су испунили смијех и аплаузи захваљујући глумицама школе глуме из Дервенте и Прњавора које су извеле представу „Женски разговори“ која на духовит начин осликава увијек актуелну тему мушко – женских односа.
Цјеловечерња представа „Женски разговори“ рађена је по истоименим монолозима потеклим из пера Душка Радовића, а како истиче ментор и водитељ школе глуме у Дервенти Синиша Тешановић, начин на који глумице изводе ову представу обогаћен је хумором.
– Ријеч је о скупу монолога које смо саставили у једну цјеловечерњу представу која носи дух комедије ситуације и карактера, а којом се надамо да ћемо забавити и добро насмијати публику, а можда и подсјетити на њих саме или неког из њиховог окружења – казао је Тешановић додавши да су представу извеле полазнице школе глуме из два града.
– По први пут, колико могу да оцијеним, у посљедњих 20 или 30 година, удружене глумачке екипе из Дервенте и Прњавора, које броје по четири полазнице, заједно износе позоришни комад, што је заиста, посебно у оваквој години која је била тешка и немогућа, један велики успјех. Постоје, наравно, коопродукције које су махом на професионалном нивоу, али ми смо се потрудили да као аматери, одрадимо ово на једном професионалном нивоу и спојимо у овом пројекту два града што ће, поред позитивне енергије, надам се утицати на друге људе који желе да се опробају у глумачким водама да нам се придруже у нашој терапији смијехом и да се окушају на даскама које живот значе – рекао је Тешановић.
Једна од полазница школе глуме из Дервенте, Јасмина Радановић објаснила је да су припреме за ову представу почеле у септембру, али да није било тешко припремати се за ликове које тумаче због добре сарадње и атмосфере која влада међу чланицама обје екипе.
– Атмосфера која влада међу чланицама је фантастична што доста олакшава и трему, а олакшало је и саму припрему. Цијело ово искуство је непоновљиво, забавно и током кога доста учимо, почев од гласа, различитих говорних подручја, до понашања како да уђемо у лик. Ову представу смо припремали по секвенцама, те није било много тешко, а у фокусу представе је актуелна тема мушко – женских односа и ми се жене у том проналазимо – рекла је Радановићева, а чланица школе глуме из Прњавора Данијела Митрић сложила се да је позитивна сарадња двију екипа изнијела припреме на лакши начин.
– И једна и друга екипа дјевојака је феноменална и некако смо се пронашле као да смо тим који ради дужи временски период. Надам се да ћемо ту хемију кроз ову представу моћи да пренесемо и публици – рекла је Митрићева.

Related posts

ЗАПУШТЕНУ ПАРЦЕЛУ У ВЕЛИКОЈ ПРЕТВАРА У АЛЕЈУ ЉЕШНИКА

admin

Зимска служба у приправности

admin

Евита Бојковац представила
свој рад у Београду

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još