Култура

Дјела Зарићеве путокази кроз осјећаје

Млада сликарица Бранислава Зарић вечерас је, отворењем самосталне изложбе, Дервенћанима представила широк спектар тематике својих радова, а око двадесетак изложених слика уљепшало је галерију дервентског Центра за културу.
Ова млада умјетница иза себе има три изложбе, а умјетност из своје перспективе представљала је у Броду, у којем је одрасла, те у Теслићу.
– Од малена сликам и развијам ту љубав према сликању и то је почело из разоноде, а како сам расла тако се и та љубав подигла на један виши ниво. Ова изложба нема посебну тематику, као ни претходне изложбе, јер једноставно дјела сликам по осјећају шта би могло да буде занимљиво представити данашњем друштву. Иако много труда улажем у радове религијске тематике, успијевам да се не задржавам на једној тематици и на тај начин показујем да могу да приступим свестраношћу различитим аспектима друштва – рекла је Зарићева додавши да је велику улогу у усмјеравању ка сликарству имао њен ујак, као и професори.
– Мој ујак ме је мотивисао за почетке сликања с обзиром да и сам слика, а кроз средњу школу највећу подршку задужила сам од професора Небојше Ложњаковића који ми је давао смјернице за даље кораке, као и за креативне секције и хуманитарне вечери. Конкретно, та хумана нота ме још додатно мотивисала да увидим да је ово начин на који могу да допринесем и кроз своја дјела да помажем људима – казала је ова млада сликарица.
Изложба ће бити отворена до 23. септембра.

Related posts

„Сантијаго од мора“ вечерас у Дервенти

admin

Клавирским изведбама обрадовали публику

admin

ИЗАБРАНЕ НАЈБОЉЕ ПЈЕСМЕ О ЉЕПОТАМА ВОДА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još