Друштво

Звуци шаргије испунили
Геронтолошки центар

Ученици Основне школе „19. април“ уљепшали су дан корисницима Геронтолошког центра звуцима дервентске шаргије у оквиру обиљежавања Свјетског дана чињења добрих дјела.

Ријеч је о активности која је организована у сарадњи са Локалним волонтерским сервисом којом се промовише чињење добрих дјела, а осмијехе на лицима корисника Геронтолошког центра звуцима на шаргији измамили су ученици Матеј Топаловић и браћа Лазар, Душан и Гаврило Асентић.

Ирена Теофиловић из Геронтолошког центра казала је да је ова установа била домаћин двије активности обиљежавања Дана чињења добрих дјела.

– Наши корисници су се веома обрадовали гостима и заиста су уживали у дружењу и звуцима шаргије. Све ово има за циљ да се укаже на важност чињења добрих дјела према старијим особама – рекла је Теофиловићева, а учитељица у ОШ „19. април“ Андреа Миљић потврдила је да су се ђаци радовали посјети Геронтолошком центру.

Драго Тадић из Удружења „Биос Плус“, у чијем саставу дјелује Локални волонтерски сервис, додао је да обиљежавање Свјетског дана чињења добрих дјела у Дервенти улази у завршну фазу.

– Данашња посјета Геронтолошком центру је шеста активност коју смо организовали у сарадњи са јавним установама и школама – рекао је Тадић.

За 30. април предвиђен је сусрет волонтера из Дервенте и братског града Пинероло.

Related posts

Малишани учили о важности очувања здравља и животне средине

admin

Ћирилица брод који се
брани од најранијег узраста

Derventski List

БЕНД РОЂЕН ПОД ОКРИЉЕМ ШКОЛЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još