ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Медицински смјер готово
попуњен првог дана уписа

Ученици који из основне школе носе 60 и више бодова, данас и сутра имају прилику да се опредијеле за будуће занимање, а резултати уписа биће познати у четвртак, 20. јуна.

У дервентским средњим школама, планом уписа за школску 2024/2025. годину предвиђена су 272 мјеста у 12 одјељења, а судећи према првом дану уписа, будућим средњошколцима су атрактивна већ позната занимања, али и нова.

Директорица СШЦ „Михајло Пупин“ Гордана Асентић истакла је задовољство интересовањем свршених матураната за занимања која су понуђена планом уписа ове школе.

– Ново занимање медицински техничар, са радошћу могу саопштити, веома је тражено и већ првог дана одјељење је готово попуњено. Велико интересовање влада и за техничара информационих технологија и техничара мехатронике, као и за општи смјер гимназије – рекла је Асентићева додавши да вјерује да ће попунити свих планираних 136 мјеста.

Николина Гојковић изабрала је управо медицински смјер, који се ђацима у Дервенти понуђен први пут послије 40 година.

– Одувијек сам жељела да упишем то занимање, волим да помажем људима, а велика је предност што у нашем граду могу да остварим тај сан. Жељела бих да наставим школовање и постанем педијатар – казала је Гојковићева.

Наставку школовања у смјеру техничар информационих технологија нада се Наталија Панзаловић која је своје досадашње школовање крунисала „Вуковом“ дипломом.

– Све више ме занима свијет информатике, а ова школа ће ми пружити и добар темељ за наставак школовања – казала је Панзаловићева, а за рачунарство и информатику одлучио се и Душан Пејин.

– Уписаћу гимназију рачунарско – информатичког смјера која мислим да ми даје шири спектар опција – казао је Пејин. 

И у Стручној и техничкој школи интересовање будућих средњошколаца махом је усмјерено на нова занимања.

– Највећа заинтересованост првог дана уписа влада за занимања царински техничар, банкарски техничар и техничар ЦНЦ технологија, а очекујемо да ћемо испоштовати планирани план уписа – казала је директорица ове школе Бранка Јовић.

Бивши ученици Основне школе „Никола Тесла“ Владан Ђукић и Горан Нујић надају се упису у одјељење техничара ЦНЦ технологија.

– Мислимо да овај смјер даје добру основу за запослење одмах по завршетку школе – казали су ученици.

Будући средњошколци у јуну имају још један уписни рок и то од 24. до 26. јуна, а тада занимања могу да бирају ученици који имају мање од 60 бодова. Резултати овог уписног рока биће објављени у петак, 28. јуна, а ђацима ће на располагању бити и јулски уписни рок и то у оним одјељењима гдје буде слободних мјеста.

Related posts

Дервента у великом стилу
обновила традицију уличних трка

Derventski List

Ни више цијене, ни радни дани не одгађају прославе

admin

Ловачко удружење обиљежава 110 година постојања

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još