Новости

Мост поново безбједан
за саобраћај

Мосту у Доњем Детлаку код Тромеђе, послије реконструкције, поново је безбједан за саобраћај и важна повезница између Дервенте и Прњавора.

Санација моста који је претрпио озбиљна оштећења усљед атмосферских утицаја и зуба времена, на првом мјесту је обухватала замјену горњег носивог дијела импрегнираном дрвеном грађом, а главна конструкција очишћена је  и офарбана.

Из Одјељења за стамбено – комуналне послове Градске управе потврдили су да је предузеће СП „Пуљан“ завршило уговорене радови.

– Радови су подразумијевали демонтажу постојећих дрвених елемената моста, потом чишћење и дјелимично фарбање челичне конструкције. Након што су изведени ти радови, монтирани су нови дрвени елементи моста, греде и фосне и сви ти радови су завршени како је било и планирано. Временски услови су ометали фарбања ограде моста, али и ти радови су окончани 29. децембра – казали су из овог одјељења истакавши да је укупна вриједност, нове грађе и уговорених радова износила око 64.000 марака.

Приступ

Осим што је санација моста учврстила везу између Дервенте и Прњавора, омогућен је и лашки и безбједнији приступ манастиру у Доњем Детлаку као и археолошком налазишту „Амбарине“.

Related posts

Ступила на снагу одлука о радном времену недјељом

admin

Засеок Николићи добија градску воду

admin

Ордени доказ да Дервента
има традицију за понос

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još